Muraste hiigelkompleksile terendab lõpuks helge selgus

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muraste piirivalvekool seisab tühjana
Muraste piirivalvekool seisab tühjana Foto: Aivar Pau

Ministeeriumid, Harku vald ja Kaitseliit on kokkuleppele jõudnud mõnda aega tühjalt ja kasutult seisnud Muraste hiilgelsuure mereäärse kompleksi saatuse osas.

Siseministeeriumi varahaldusosakonna juht Raino Sepp kinnitas Postimehele, et on tellinud juba maamõõtmistööd, mis on vajalikud piirivalvekooli kinnistu neljaks jagamiseks.

«Harku vallale soovime tasuta võõrandada kaks loodavat kinnistut: piirivalvekooli ala, millel asub Muraste õppekompleks, ning Tilgu tee kinnistu. Rahandusministeeriumi heakskiit Muraste õppekompleksi tasuta võõrandamiseks Harku vallale eesmärgiga jätta see avalikku kasutusse on meil olemas. Kuna see plaan peab saama heakskiidu ka valitsuselt, siis toimub kinnistute lõplik üleandmine vallale tõenäoliselt järgmise aasta varakevadel,» ütles Raino Sepp.

Mis puutub aga kompleksist ja Tilgu teest mere poole jäävasse hoonestamata alasse, siis ka seda ei müüda maha – nagu algselt plaanis oli – vaid antakse üle maa-ametile, kes annaks selle omakorda Kaitseliidule tasuta kasutada. Ka see saab toimuda 2018. aasta alguses, kui maatoimingud on tehtud.

Kinnistul on ka neljas osa, kus sisekaitseakadeemia koeri koolitab – see jääb edasi koolile.

Varem on valitsus pidanud plaani kompleksi müüa, et kasutada saadud raha  Sisekaitseakadeemia Narva ehitatava kolledži finantseerimise ühe katteallikana.

Muraste kinnistu pind on 221 000 ruutmeetrit ja sellel asub 11 hoonet. Kinnistut hooldab hetkel  Riigi Kinnisvara ning sellele kulub igas kuus 15 000 eurot.

Sisekaitseakadeemia jättis eurorahade eest rajatud kompleksi maha, kuna see neelas tema eelarvest liiga suurt raha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles