Galerii ja video: Lamborghini annab välja maailma kiireima maasturi (1)

Rait Piir
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Maasturite populaarsus kogub maailmas üha tuure ja sellest rongist ei taha maha jääda isegi kallite sportautode poolest tuntud Lamborghini. Ajaga kaasas käimiseks laseb Itaalia superautode valmistaja välja sportmaasturi nimega Urus.

Lamborghinile omaselt peitub Uruse kapoti all suur jõud. Maasturile annab jõudu nelja-liitrine V8 turbomootor, mis pakub 650 hobujõudu ja lubab Urusel minna üle 300 kilomeetrini tunnis. Nullist sajani kiirendab sportmaastur 3,6 sekundiga.

200 000 dollarit maksev Urus peaks Lamborghini lootuste kohaselt kahekordistama firma müüginumbrid, sest seda loodetakse müüa rohkem kui kõiki teisi mudeleid kokku. See tähendab, et 2019. aasta jooksul peaks Lamborghini müüma esimest korda oma ajaloos üle 7000 auto aastas.

Tehniliselt on tegu Lamborghini teise maasturiga, sest kunagi 1980-ndatel anti välja väga piiratud kogustes valmistatud eksperimentaalne maastur LM002.

Kui Urus suudab tõesti sõita nii kiiresti kui Lamborghini lubab, siis saab sellest maailma kõige kiireim maastur, seljatades senise tiitlihoidja Bentley Bentayga.

Kuuldavasti kaalub sportmaasturi välja andmist ka Ferrari.

Urus läheb müüki tuleval kevadel ja hinnad algavad 200 000 dollarist.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles