sTARTUp Day’l toimub enneolematu kõnevõistlus Soome ja Eesti firmade vahel

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fotomeenutus mulluselt sTARTUp Daylt.
Fotomeenutus mulluselt sTARTUp Daylt. Foto: Kristjan Teedema

Tartus sel reedel toimuval idufirmade suurfestivalil sTARTUp Day leiab aset enneolematu liftikõnede võistlus kaheksa Soome ja Eesti ülikoolidest välja kasvanud nn spin-off ettevõtte vahel.

Kummastki riigist osaleb võistlusel neli firmat. Ürituse korraldajateks on Eesti poolelt korraldajateks Tartu ülikool ja Tartu teaduspark ning Soome poolt Turu ülikool ja teaduspark. Kokku võisteldakse neljas kategoorias.

Potensiaalsete innovaatorite kategoorias astuvad lavale Eesti poolelt kütteelementidel põhineva elektrigeneraatori looja PowerUp Fuel Cells OÜ  ning Soomest Õietolmu prognoosimise seade ja teenus Korento.

Uute tegija auhinna nimel võistleb Eesti poolel Rewild OÜ, mis loob loodusuuringute ja maastikuplaneerimise tarkvaralahendusi. Soomest aga tervisejälgimise tehnoloogiate arendusi loov  Precordior.

Turutiigri tiitli nimel võistleb Eestist Positium, mis teeb IT- geopositsioneerimise tooteid. Soomest aga CTRL Reality Oy, mis pakub liit-ja virtuaalreaalsuse lahendusi.

Lipulaevaks tahavad saada kaks ettevõtet, mis mõlemad tegelevad biotehnoloogia toodete ja teenuste pakkumisega. Neiks on TBD-Biodiscovery OÜ  Eestist ja Faron Pharmaceuticals Oy  Soomest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles