Fitbit Ionic sai esimese põhjaliku süsteemiuuenduse

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fitbit Ionic
Fitbit Ionic Foto: tootja

Nutikellade tootja Fitbit  esitles eile oma Ionic operatsioonisüsteemi esimest uuendust, mis toob kasutajateni enam kui 60 erineva kategooria jagu äppe, rohkem kui 100 erinevat sihverplaati ning täiustatud jõudluse.

«Selle värskenduse abil täidame lubaduse suurendada nutikogemust populaarsete rakenduste, intelligentsete kellasihverplaatide ja uute motiveerivate tööriistadega, mis aitavad kasutajatel oma eesmärke saavutada,» ütles Fitbiti tootevaldkonna asepresident Jon Oakes ja märkis, et arendamisse on kaasatud globaalne arendusmeeskond.

Näiteks alustab Fitbit järgmisel aastal koostööd maailma kõige mitmekülgsema personaalse muusika voogesitusteenusega Deezer, et pakkuda kasutajatele võimalust  Fitbit Ionicuga kuulata muusikat oma randmelt.

Deezeri kaudu muusika kuulamiseks tuleb täpsemalt ühendada oma Fitbiti kasutajakonto Deezeri kasutajakontoga Fitbiti rakenduses ning seejärel saab sünkroniseerida oma muusikat ja kuulata seda Ionicust võrguühenduseta. Muusikat saab kuulata bluetoothi ühendusega kõrvaklappidega.

Ionicul on muusika salvestamiseks mõeldud 2,5GB ruumi,  mida jätkub ca 300 laulu tarvis.  

Muu hulgas saavad Deezeri rakenduse oma Ionicule lisanud kasutajad ligipääsu funktsioonile Flow, mis võimaldab kasutaja andmeid analüüsides mängida just neid lugusid, mida kasutaja kuulda soovib.

«Ükskõik, kas see aitab sul kiiremini joosta, kauem treenida või sunnib sind ennast veidi rohkem pingutama – muusika on see motivaator, mis aitab sul sportides eesmärke saavutada. Oleme rõõmsad, et meie partner on Fitbit, kelle kaudu saame oma personaalse off-line-muusika voogesitusteenuse viia rohkemate inimesteni,» ütles Deezeri asepresident Riad Hawa.

Fitbit tutvustas eile ka Fitbit Labsi ja Fitbit Researchi algatust, mis operatsioonisüsteemi uuendustele kaasa aitas. Algatuste eesmärk on motiveerida ja innustada kasutajaid muutma oma käitumismustreid ning ettevõttel pakkuda veelgi innovaatilisemaid lahendusi.

Fitbit Ionicu  tark- ja riistvara on otsast lõpuni ettevõtte enda toodetud. Selle peamised omadused on:

•Neli päeva kestev aku

•GPS

•Veekindlus kuni 50 meetri sügavuseni

•Salvestusruum muusika tarvis

•Kontaktivabad maksed

Kellaga on kohe kaasas neli äppi: Starbucks, Pandora, Strava ja AccuWeather, kuid kood on avatud ka teistele arendajatele. Kella saab ühendada Fitbiti mobiiliäpiga.

Fitbit toodab ka Flyeri nime kandvad kõrvaklappe, mis on juhtmevabad ja higistamiskindlad. Neid saab siduda Ionicu nutikellaga, mille salvestuskettale mahub ligi 300 muusikapala. Seega võib sportima minnes telefoni koju jätta. Valikus on kaks heliskeemi (Signature ja Power Boost), mobiiliga ühendatult saab pidada telefonikõnesid. Aku vastupidavuseks on kuus tundi (Apple'i BeatsX-il näiteks kaheksa tundi). Hinnaks on 130 dollarit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles