iPhone X nipid

Erki Oras
, Digitarga kaasautor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Apple

iPhone X on vaieldamatult üks suuremaid hüppeid, mida iPhone oma arengus ette on võtnud ja seda mitte ainult uue servast servani ekraani tõttu. Seega nõuab uue iPhone’ide lipulaeva kõikide võimaluste selgeks saamine kindlasti väikest tutvumisperioodi. Omalt poolt pakume mõningaid nõkse, et see aeg oleks võimalikult lühike ja valutu, kirjutab Erki Oras tehnoloogiaportaalist Digitark.

Virtuaalne Kodu-nupp (Home)

Üheks suuremaks uuenduseks värske telefonimudeli juures on harjumuspärase füüsilise Kodu-nupu kadumine telefoni esipaneelilt. Kui tunnete selle järele puudust, siis meisterdage see endale ise. Tegelikult mitte küll päris ise, vaid Apple on teie peale mõelnud juba varakult. Minge telefoni sätetesse ning minge edasi General > Accessibility > AssistiveTouch. Aktiveerige Assistive Touch. Seejärel valige sealsamast Customise Top Level Menu ning vajutage miinusmärki, kuni järgi jääb üks ikoon, mida ekraani alaserva paigutada. Valige Home ning vajutage tekstile Done. Vajutedes nüüd tekstile Back saate ikoonile anda vastavalt oma eelistustele erinevaid funktsioone sõltuvalt sellele vajutamiste arvust ning intensiivsusest (üks või kaks vajutust, pikk vajutus, 3D Touch). Ikooni taustale jääva riba intensiivsust ehk läbipaistvust võite samuti ise reguleerida (vt Idle Opacity).

Koputusega äratus

Ekraani unerežiimist äratamiseks ei pea enam telefoni küljel asuvat nuppu vajutama ega isegi telefoni kätte võtma, vaid piisab ka koputusest ekraanile. Seda funktsiooni saab sisse või välja lülitada telefoni sätetest valige General > Accessibility ning aktiveerige Tap to Wake.

Taskulamp

Vajutades tugevamalt telefoni suletud avaekraanil olevat kaamera ikooni aktiveerite ja/või lülitate välja taskulambi.

Ekraaniteated

iPhone X on juba tehases sätestatud nii, et telefoni ekraanile ilmuvad teated jäävad varjatuks seni, kuni telefoni omanik pole ennast Face ID-ga identifitseerinud. Juhul, kui soovite siiski lugeda teateid näiteks laual lebava telefoni ekraanilt, siis peate minema telefoni sätetesse Settings > Notifications > Show Previews ning valima Always.

Vaata ülejäänud nippe Digitargast.

Digitark.ee/SAADE räägib tehnoloogiast ja inimestest selle taga – vaata ja mõtle kaasa!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles