Kiiev võtab kasutusele Eesti ühistranspordi validaatorisüsteemi

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bussid Kiievis
Bussid Kiievis Foto: Geodakyan Artyom/ITAR-TASS

Eestile ühistranspordi validaatorisüsteemi loonud AS  Ridango sõlmis lepingu sama piletisüsteemi loomiseks ka Kiievis.

Tööde tulemusena jõuab Ridango tehnoloogia Kiievi maapealse ühistranspordi 1500 sõidukisse, kuhu paigaldatakse kokku üle 5000 validaatori. Kõik validaatorid saavad ka 2D-koodi lugemisvõimekuse, pakkudes e-pileti tuvastamisvõimalust otse telefoniekraanilt.

Lisaks seadmetele tarnitakse Ukraina pealinnale ka kesksüsteem ning hilisem opereerimisteenus. Kogu süsteemi käivitamine on planeeritud juba 2018. aastal.

«Oleme selle projekti üle väga rõõmsad. Ukraina on meie jaoks uus turg ning Kiiev suure Euroopa riigi pealinn. See on Ridango jaoks suur samm edasi teel saamaks valdkonna suurimaks tegijaks regioonis,» ütles Ridango müügidirektor Argo Verk.

Ridango AS on 2009. aastal asutatud Eesti tehnoloogiaettevõte, mis tegeleb ühistranspordi pileti- ja reaalaja süsteemide arendamisega. Validaatorite süsteemi kasutavad näiteks Tallinn, Tartu, Harjumaa ja paljud linnadevahelised liinid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles