Kuidas ja miks ostlemisel võltsrakendusi vältida?

Erki Oras
, Digitarga kaasautor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: shutterstock.com

Eestlased on viimastel aastatel üha aktiivsemalt asunud internetist oma oste sooritama ja see on täiesti normaalne, mugav ja hea. Eriti kui Google’i ja Apple’i rakendustepoodides on saadaval koguni spetsiaalsed ostukeskkondade rakendused, mis võrgus raha kulutamise eriti mugavaks muudavad. Paraku pole aga asjad alati nii nagu need paistavad. Internet on tulvil nutimehi, kes annavad oma parima, et tavalisel tarbijal nahk üle kõrvade tõmmata ehk siis tema krediitkaart esimesel võimalusel tühjaks teha ilma midagi vastu andmata, kirjutab Erki Oras tehnoloogiaportaalist Digitark.

Kurjategijad valmistavad rakendused, mis oma välimuselt meenutavad populaarsete ja usaldusväärsete ostukeskkondade nagu eBay, Amazon, Aliexpress jne ehtsaid rakendusi, vahel aga maskeeritakse oma rakendus mingiks tööriistaks, mis peaks ostmise antud keskkonnas kuidagi eriti mugavaks või siis lihtsalt eriti säästlikuks muutma. Lubaduste täitmise asemel aga varastatakse lihtsalt kasutaja krediitkaardi andmed ja seejärel kontolt tema raha. Allpool räägime sellest, kuidas kelmide elu keerulisemaks teha.

OSTA LÄBI VEEBIKESKKONNA

Väiksema mälumahuga telefonide omanikud võiksid kahtlase pärituoluga rakenduste asemel kasutada hoopis nutiseadmete jaoks optimeeritud veebilehti. Paljud jaemüüjad ongi rakenduste asemel pühendunud hoopis mobiilsete seadmete jaoks mõeldud veebilehtede arendusele.

KASUTA FIRMA KODULEHTE

Selle asemel, et otsida rakendust taga Google’i rakendustepoest tuleks ehtsa rakenduse allalaadimiseks otsida linki jaemüüja kodulehelt, mis suunab kasutaja õige rakenduse juurde.

Loe edasi Digitargast.

Digitark.ee/SAADE räägib tehnoloogiast ja inimestest selle taga – vaata ja mõtle kaasa!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles