RIA: ID-kaardi tegelikult kasutajad on uuenduse nüüdseks ära teinud

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ID-kaardi uuendamine
ID-kaardi uuendamine Foto: ria

Täna hommikuse seisuga on ligi 340 000 inimest oma turvanõrkusest vaevatud ID-kaardi tarkvara ära uuendanud, kokku oli peatatud sertifikaatidega ID-kaarte käibel ligi 760 000.

«Seega võib öelda, et need inimesed, kes ka harvem ID-kaarti mõned korrad aastas elektrooniliselt kasutanud, on uuenduse ilmselt ära teinud,» teatas Riigi Infosüsteemi Amet (RIA).

ID-kaarti saab uuendada kuni 31. märtsini 2018, pärast seda uuendamata sertifikaadid tühistatakse.

Hetkel on tarkvara kauguuendamise koormused madalad. Uuendamiseks tuleb lehelt https://installer.id.ee/ laadida alla viimane tarkvaraversioon, järgida juhiseid ning kaart ära uuendada.

Kaardi edukaks kasutamiseks tuleb alati kasutada kõige uuemat ID-kaardi tarkvara ning uusimaid operatsioonisüsteeme.

ID-kaardi turvanõrkuse avastasid Tšehhi teadlased aasta algul. Eesti oli ainus riik, kellele nad spetsiaalselt ja otse nõrkusest augusti lõpus teada andsid, kuna märkasid, et siin anti veaga kaarte välja tükk aega pärast probleemi avastamist - seda tunnistas sel nädalal uurimisrühma juht väljaandele The Parallax.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles