«Ebamugavustunne» levib kulutulena: ahistamissüüdistuse sai liiga nägus virtuaalassistent (4)

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: IQIYI

Mõned ühiskonnagrupid ei paista kuidagi välja kannatavat, et inimesed nende ümber võivad ka lihtsalt kenad olla ja seda mitte lähtudes soovist kedagi ahistada, või et mehed ja naised on teineteise jaoks looduse poolt määratud muu hulgas ka seksuaalobjektideks. Kuidas muidu tõlgendada Hiina tehnoloogiaettevõttele laekunud süüdistusi  liiga kena virtuaalse assistendi loomises.

Täpsemalt tuli ühel Hiina suurimal tehnoloogiaettevõttel iQiyi ajutiselt «kinni panna» virtuaalreaalsuse keskkonnas juba märtsist alates kasutajaid abistanud multifilmilaadne tegelane nimega Vivi, kirjutab BBC.

Kasutajate häälkäsklustele allunud ja neile vaatamiseks videofilme ja –mänge soovitanud Vivi tundus nimelt osadele USA naiskasutajatele liiga flirtiv, kuigi oli riietatud maitsekasse kontoririietusse – avatud kaelusega särki ja seelikusse.

Põhjus nähtavasti selles, et teda sai häälkäsklustega ka tantsima panna ning tema sõnavaras leidusid ka laused «ma olen su tüdruksõber, sa pead mind armastama ja kummardama». See omakorda mõjutas USA väljaande Wall Street Journal ajakirjanikku esitama ettevõttele ahistamiskahtlusest ajendatud küsimusi.

iQiyi teatas väljaandele, et assistendi tegevus on ajutiselt peatatud «modifitseerimiseks». See juhtus vaid paar tundi pärast küsimuste laekumist - maailm elab ebamugavustunde põhjustamise hirmus.

Daily Maili andmeil oli Vivil enne mahavõtmist kasutajatelt vaid positiivne reiting.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles