Video: USAs tõusis esmakordselt õhku uut tüüpi sõjaväehelikopter (1)

Rait Piir
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

USAs tõusis esimest korda õhku prototüüp V-280 Valor kaldrootoritega helikopter, mille USA sõjavägi loodab teenistusse võtta 2030ndatel.

Katsetus leidis aset esmaspäeval Amarillos Texases, kus asub kopteri kallal töötava ettevõtte Bell Helicopter hoonestus. Lühike katselend, mis kujutas endast peamiselt natukene aega maa kohal hõljumist, kestis keskeltläbi 30 sekundit. Bell sai helikopteri valmis septembris ja on sellest ajast saadik korraldanud maapealseid katseid.

V-280 Valor hakkab tulevikus loodetavasti asendama nüüdseks juba päris pikalt kasutusel olnud UH-60 Black Hawki ja ründekopterit AH-64 Apache. Oma kaldrootorite tõttu on V-280-t võrreldud sageli V-22 Osprey transpordihelikopteritega, kuid tegu on siiski täiesti erinevate lennumasinatega.

V-280 peaks suutma edastada oma eelkäijaid nii kiiruse kui lennuulatuse poolest. Samuti on nad väidetavalt võimelised tõstma õhku ka märksa rohkem raskust.

Futuristliku välimusega kopteri täpsemate tehniliste andmetega on võimalik tutvuda oktoobris ilmunud Postimehe loos.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles