Milline kergendus, lõpuks sai valmis eestimaine jõululuuletuste äpp (1)

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis

Loomulikult, jõululuuletused oli tõesti vist viimane nähtus meie elus, mille tarvis polnud loodud omaette äppi. Nüüd on ka see puudjääk kõrvaldatud ning loodud rakendus nimega «Luule», kus see enam kui tuhat värsket Eesti luuletust.

Luulepangas on tervelt 1444 originaalset luuletust nii, et elu lõpuni on selle asjaga korras.

«Vaatasin, et ERR’i luulekonkurss on olnud väga edukas ja kuna «mina olen pisi-pisi» salmide asemel võiksime sel aastal läbi teha uuenduslikumad jõulud, lõin äpi, kust saab kiirelt kätte kõik luuletused, mis Eesti inimesed luulekonkursi raames lõid,» selgitas Postimehele äpi looja Indrek Vändrik.

Seega, kõigil kellel kingituste lunastamiseks luuletus veel välja valimata või need kuidagi pähe ei taha jääda, tuleb oma Androidi või iOS’i mobiili alla laadida äpp nimega «Luule» ja leida enda lemmik.

Kasutada saab otsingusõnu ning parimad lisada lemmikute listi. «Arvan, et see päästab paljud eestlased jõuluõhtul piinlikust olukorrast, äpp on nii iPhonele kui ka Androidile ja täiesti tasuta,» märkis Vändrik.

Ja kui peaks juhtuma, et keegi ka äpist endale sobivat luuletust ei leia, siis siin minu isiklik soovitus: tasub proovida Google’isse sisestada näiteks suurepärased värsiread algusega «Metsa süles tuul ei tuiska…». Ning kui keegi vajab eeskuju, kuidas ilmekalt luuletust lugeda, siis leiab selle siit.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles