Laps sai kingiks iPhone’i või iPadi – mida teha edasi? (1)

Erki Oras
, Digitarga kaasautor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: shutterstock.com

Nutiseadmete müügi statistikat arvestades võime olla kindlad, et nii mõnigi detsembrikuul ostetud iPhone või iPad leidis oma tee kuuse alla kingikotti. Rõõmustama mõnda toredat tüdrukut või poissi. Kuigi nutiseade toob kasutajale kaasa ohtralt rõõmu, siis lapsevanemale võib see aga valmistada nii peavalu, kui materiaalseid kulutusi. Digitark lapsevanem aga oskab ennast erinevate turvaabinõudega nendest muredest hoida, kirjutab Erki Oras tehnoloogiaportaalist Digitark.

FÜÜSILINE KAITSE

Esimese asjana on soovitav telefon või tahvel varustada kvaliteetse ümbrisega, et kallis aparaat kasutushoos maha kukkudes viga ei saaks. Lisaks võib ka seadme ekraani varustada kaitsekile või -klaasiga. Kokkuvõttes hoiab seade niimoodi paremini oma järelväärtust, kui peaks tekkima soov see hiljem maha müüa, et uuema versiooni jaoks raha saada.

APPLE ID JA EKRAANILUKU PAROOL

Kuna nii iPhone kui iPad mõlemad on seotud Apple ID-ga ehk siis Apple’i kasutuskontoga, siis on soovitav selle loomiseks vajalik meiliaadress ja parool kuhugi jäädvustada, et need ei ununeks või kaotsi ei läheks. Üheks lihtsamaks võimaluseks on see salvestada mõnda pilveteenusesse või siis saata iseenda meiliaadressi peale. Samuti on soovitav hilisemate probleemide vältimiseks kuhugi salvestada ka seadme ekraaniluku parool.

RAKENDUSTE PIIRAMINE

Nutiseadme sätetes (Settings) põhialajaotuses (General) on oma korda alajaotus Piirangud (Restrictions), mille aktiveerimisel tuleb sisestada neljanumbriline parool. Peale seda saab seadmesse rakendusi lisada või neid sealt eemaldada ainult parooli sisestades. Sama kehtib ka igasuguste rakenduste lisade kohta. Lisaks saab sealt näiteks välja lülitada seadme kaamera ja veebibrauseri.

Kuidas piirata sisu ja internetimahtu, loe edasi Digitargast.

Digitark.ee/SAADE räägib tehnoloogiast ja inimestest selle taga – vaata ja mõtle kaasa!

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles