RIA koondas legendaarse Eesti turvaspetsialisti Anto Veldre (17)

tehnika.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigi Infosüsteemi Ameti analüütik Anto Veldre oma ID-kaardiga.
Riigi Infosüsteemi Ameti analüütik Anto Veldre oma ID-kaardiga. Foto: Erik Prozes / Postimees

Riigi infosüsteemi amet (RIA) koondas aasta algusest staažika IT-turvalisuse eksperdi ja edendaja Anto Veldre, vahendab Geenius.

Veldre on töötanud RIAs intsidentide käsitlemise osakonnas CERT-EE ja kommunikatsiooniosakonnas analüütikuna.

Ta ütles intervjuus Geeniusele, et tegu oli tema senise elu pikima töökohaga – kaks kuud jäi puudu üheksast aastast.

«Selles võtmes – ehk jõudiski kätte aeg, et vaadata maailma asju mõne uue nurga alt. Alanud aastal tehakse RIA struktuur mõnevõrra ringi ja minu senisele küllalt selgele rollile olnuks seal ehk pisut keeruline kohta leida,» selgitas Veldre.

RIA: kahjuks polnud Antole teist ametikohta pakkuda

RIA kommunikatsiooniosakonna juht Helen Uldrich põhjendas Veldre koondamist sellega, et uuest aastat muutus nende üksuse struktuur – analüütiku koht, kus varem töötas Veldre, muudeti pressiesindaja ametikohaks. 

Sellega seoses muutusid ka tööülesanded ja töö sisu, selgitas Uldrich. «Kahjuks ei olnud RIAl pakkuda Antole ka teist ametikohta, mis vastaks tema ametialasele profiilile. Kogu Riigi Infosüsteemi Ameti kollektiiv hindab väga Antot ja tema panust, näiteks kas või e-riigi toimimise selgitamisse.»

Uldrichi sõnul toimus Veldre koondamine osapoolte kokkuleppel. 

Kommentaarid (17)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles