Kellele on mõeldud iPhone 8?

, Digitarga kaasautor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Apple

Apple’i sõnul on nutitelefonide tulevikuks iPhone X. Kellele on sellisel juhul mõeldud samal ajal lansseeritud iPhone 8 ja mille poolest erineb see juba praegu väga heast telefonist iPhone 7, küsib Digitarga kaasautor Taavi Õmblus?

Apple’i igal sügisel toimuv pressikonverents on üks aasta enim oodatud sündmustest, kus ettevõte avalikustab, mille kallal vahepeal on töötatud. Alates aastast 2014 oleme harjunud nägema kaht uut iPhone’i, millest üks suurem ja teine väiksem. Sellel aastal otsustas Apple aga välja tulla lause kolme uhke telefoniga – iPhone 8, iPhone 8 Plus ja iPhone X (kümme, mitte “iks”). Kui iPhone X kätkeb endas absoluutset tehnoloogilist tippsaavutust, siis kellele on mõeldud “lahjem” iPhone 8? Selleks, et seda välja selgitada, võrdleme seda eelmise aasta tippmudeliga iPhone 7. Kuigi esmapilgul võib jääda mulje, et need kaks teineteisest kuigipaju ei erinegi, siis mõned suuremad ja väiksemad erinevused siiski leiduvad.

DISAIN

Õnneks või kahjuks on uus iPhone 8 sisuliselt täpselt samade mõõtmetega kui eelmine mudel ning erinevused on vaid mõnemillimeetrised. iPhone 8 on “tervelt” 1 mm kõrgem, 2 mm laiem ja paksem ning 10 grammi raskem kui iPhone 7. See tähendab seda, et enamus iPhone 7 jaoks mõeldud ümbristest ja ekraanikaitseklaasidest sobivad ka iPhone 8’le. Juhul kui sahtlipõhjas vedeleb veel mõni iPhone 6 või 6S’i ümbris, siis võib proovida ka seda, sest ka varasemate mudelite mõõtmed ei erinenud kuigi palju.

Foto: Apple

Üleüldine disain on jäänud laias laastus muutumatuks aastast 2014, mil müügile tuli iPhone 6. Aja jooksul on ära kadunud ainult antenniribad tagumiselt küljelt, muutunud on kaamera kuju ja suurus ning telefoni värvid. Sellegipoolest ei ole see ilmtingimata negatiivne, sest hästi töötavat asja ei olegi tarvis muuta. Suurem ja põhimõttelisem muudatus on toimunud hoopis telefoni koostematerjalide osas – iPhone 8 tagumine külg on valmistatud klaasist, mida Apple’i telefonide puhul nähti viimati iPhone 4 ja 4S’i puhul. Kuigi see tähendab, et telefoni tagumist külge on sisuliselt võimatu hoida näpujälgedest puhtana ning maha pillamisel tuleb tõenäoliselt arvestada, et see kukkumist üle ei ela (siinkohal kindlasti soovitan mõelda seadme kindlustamise peale), siis lisab see telefonile meeldivat raskust ning vähendab libedust võrreldes eelmise mudeliga. Ühtlasi viib see meid edasi järgmise punkti juurde, milleks on juhtmevaba laadimine.

Mille poolest veel iPhone 8 erineb, loe edasi Digitargast. 

Digitark.ee/SAADE räägib tehnoloogiast ja inimestest selle taga – vaata ja mõtle kaasa!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles