Galerii ja video: Toyota e-Palette on isesõitev ratastel pood, hotell ja kulleriteenus

Rait Piir
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Toyota tutvustas Las Vegases toimuval CES-tehnoloogiamessil isesõitvat ja iseteendindavat minibussi, mis võiks ettevõtte visiooni järgi täita lugematuid rolle: iseliikuv pood, takso, hotell, kuller, reklaampind jne.

Toyota plaanib võtta ideesõidukid kasutusele 2020. aasta Tokyo suveolümpiamängude ajal. Ettevõtte presidendi Akio Toyoda sõnul on e-Palette täiesti isesõitev, iseteenindav ja üleni elektrilise mootoriga. Kõik, mis minibussi mahub, võib Toyoda sõnul muuta isesõitvaks teenuseks.

«Kui minevikus tuli ise poodi minna, siis nüüd tuleb pood sinu juurde,» ütles Toyoda esitlusel. e-Palette väljatöötamisel võttis Toyota koostööpartneriteks Pizza Huti, Amazoni, Hiina sõidujagamisteenuse Didi ja Uberi, mis on üpris selge märk, milliste teenuste jaoks soovitakse bussi arendada.

Bussi hakatakse valmistama kolmes erinevas suuruses ja Toyota on investeerinud selle isesõitmise võimekusse üle miljardi dollari. Arvatakse, et isesõitvate autode turg võib 2050. aastaks olla väärt üle seitsme triljoni dollari.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles