Kakumäe sadama valgustust juhitakse traadita sidevõrgus

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Haven Kakumäe

Tallinna uusima jahisadama Haven Kakumäe tänavavalgustite ning lainemurdja valgustus ühendati traadita sidevõrku, mis võimaldab neid distantsilt automaatselt juhtida.

Nordic Automation Systemsi (NAS) arendatud ja toodetud valgustikontrollerid on tänaseks paigaldatud 45 tänavavalgustisse. Seadmed kasutavad traadita sidevõrku LoRaWAN (Low Power Wide Area Network), mille puhul kulub võrreldes mobiilsidetehnoloogiatega andmete edastamiseks oluliselt vähem energiat. Suurema leviala juures on ka võrgu ülalpidamiskulud madalamad, kuna ei tule maksta GSM-dele omaseid võrgutasusid.

Kontrollerid võimaldavad autonoomset tööd vastavalt seadistatud valgusprofiilidele. See tähendab, et kontrollerit on võimalik seadistada vastavalt nii kalendrile, kellaajale kui ka ajavööndile, kus ta parasjagu asub.

Peale tänavavalgustuse on Nordic Automation Systems paigaldanud sadamasse üle 100 teenindusposti.  Need varustatakse kaugjuhitavate elektrienergia arvestiga. Lisaks hakatakse LoRaWAN võrgu kaudu tulevikus kontrollima ka sadamakaide juurdepääsusüsteeme.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles