Tööampsuvahendusel läheb Eestis väga hästi

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis

Eestimaisel lühiajalisi töid vahendaval portaalil GoWorkaBit läheb hästi: tööampsude vahendamise järele on suur vajadus ning käive ja kasum kasvavad.

Ettevõte teatas täna, et maksis eelmisel aastal kokku tööampsude eest brutotasudena välja 1 miljon eurot. Töötajad teenisid platvormi kaudu ühe tööampsu eest keskmiselt 56,45 eurot ning keskmine teenitud tunnitasu oli 4,65 eurot.

Tööd leidis portaali kaudu mullu 4000 inimest ning tööd pakkus neile 400 ettevõtet.

Mis puutub majandustulemustresse, siis oli GoWorkaBit Estonia OÜ 2017. aasta käive 1 785 000 eurot ja esialgne kasum 45 000 eurot. «Lõplik aastaaruanne on veel koostamisel, seega võib kasuminumber veidi muutuda, aga lõpetame selle aasta kindlasti kasumis,» ütles Postimehele ettevõtte juht Kristjan Vanaselja.

GoWorkaBiti suurimad kliendid olid Omniva, ABC Supermarkets ja Baltic Clean, kus kokku tehti tööampsudena enam kui 80 000 tundi tööd.

2018. aastal toob GoWorkaBit turule eraisikult-eraisikule suunatud teenused, alustades kodukoristusteenuse vahendamisega juba veebruaris. Eraisikute tööampsud tuuakse turule WiRK brändi nime all ja juba täna saab enda vajadustest märku anda www.wirk.ee lehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles