Tele2 ostis 800 miljoni dollariga Rootsi kaabeltelevisioonifirma

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tele2 esindus.
Tele2 esindus. Foto: Viktorija Savicka/

Tele2 Grupp omandas 801,7 miljoni dollari eest kaabeltelevisiooni ja interneti püsiühendust pakkuva ettevõtte Com Hem, kellega tal oli juba ka siiani ühine suurosanik.

Tele2 Eesti juhi Argo Virkebau sõnul tähendab tehing sisuliselt, et Tele2 siseneb suurelt ka juhtmega interneti ja kaabeltelevisiooniärisse.

Tele2 ja Com Hem ühendamisega tekib Rootsi telekommunikatsiooniturul suuruselt teine mobiilset ja püsiinternetti ning suurim kaabelTV-d pakkuv ettevõte. Ühendatud firmal on Rootsis 3,9 miljonit mobiilside, 800 000 püsiühenduse ning 1,1 miljonit kaabeltelevisiooniklienti.

Tehinguga saavad Com Hemi aktsionärid ühisettevõttest 26,9 protsenti ning Tele2 tasub osalusele lisaks 801,7 miljonit dollarit.

Kava järgi lõpetatakse tehing 2018. aasta teises pooles. Pärast seda hakkab ühisettevõtet juhtima praegune Com Hemi juht Anders Nilsson.

Nii Tele2 kui ka Com Hemi suurim osanik on Rootsi investeerimisfirma Kinnevik AB.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles