Pildid: lendav takso on saanud reaalsuseks

Andres Einmann
, Las Vegas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tehnoloogiahiid Intel esitles Ameerika Ühendriikides Las Vegases tehnoloogiamessil CES 2018 elektrimootoriga õhutaksot Volocopter 2X, mis võib hakata reaalselt taksoteenust pakkuma juba järgmisel kümnendil.

18 rootoriga Volocopter 2X meenutab pigem hiigelsuurt drooni, kui helikopterit või autot.

Lendava takso töötas välja Saksa startup Volocopter, mis alustas koostööd tehnoloogiahiiu Inteliga. Volocopter ja Intel on teinud koostööd juba pikemat aega, kuid oma partnerluse tegid nad avalikuks Las Vegases.

Kaheistmelise õhutakso esitlus leidis aset Inteli juhatuse esimehe Brian Krzanichi esinemise ajal kinnises konverentsisaalis. Krzanich istus Volocopterisse ja tegi sellega saalis väikese tiiru.

Volocopter 2X on lendava drooni teine versioon. Esimesena töötas Saksa firma välja lennumasina Volocopter VC200.

Volocopter 2X lennuaeg saab olema 30 minutit ning maksimaalne lennukaugus 17 miili ehk 27 kilomeetrit. Uue lennumasina akud on võimalik paarikümne minutiga uuesti täis laadida.

Dubai linn Araabia Ühendemiraatides on Volocopteri vastu sügavat huvi üles näidanud ning loodab esimese linnana maailmas võtta kasutusele sellistel lennumasinatel põhineva taksoteenuse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles