Video: eksperimentaalne kaubadroon suudab korraga kanda üle 200 kilo (1)

Rait Piir
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Boeing katsetab «raskeveoks» mõeldud transpordi drooni, mis suudab  väidetavalt üles tõsta ja lennutada ligemale 200 kilo raskust.

Tegu on esimese suurema sammuga lennundushiiglase plaanis arendada välja autonoomsed ja vertikaalselt õhku tõusvad transpordiplatvormid, mida saaks tulevikus kasutada nii kaubanduses kui sõjanduses. Ettevõtte sõnul kulus eksperimentaalse drooni disainimiseks ja ehitamiseks aega ainult kolm kuud.

Elektrimootoriga droonil on kaheksa rootorit ja see on 4,57 meetrit pikk, 5,49 meetrit lai ning 1,22 meetrit kõrge. Boeing ei täpsustanud drooni akude võimsust ega pakkunud andmeid katsetuslennu pikkuse kohta.

Boeing omandas paar kuud tagasi aeronautika uuringutega tegeleva firma Aurora Flight Sciences, mis teeb muuhulgas koostööd Uberiga, et arendada välja lendavad taksod. Teisisõnu: autonoomsed, vertikaalselt õhku tõusvad ja raskusi kandvad. Tegu on hea näitega sellest, mida Boeing näeb lennunduse tulevikuna.

Loomulikult on sellistest transpordi droonidest huvitatud ka USA sõjavägi, kes tahab tulevikus toimetada üle lahinguväljade varustust ilma pilootide elusid ohtu seadmata. Seda eriti siis, kui laadung pole kuigi suur.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles