Äripäeva veebileht kaevandas külastajate arvutitega krüptoraha (4)

tehnika.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Äripäev.
Äripäev. Foto: Marina Puškar / Postimees

Tähelepanelikud IT-gurud on avastanud, et Äripäeva veebilehe sisse on peidetud tööriist, mis kasutab lehte külastavate inimeste arvutit krüptorahade kaevandamiseks, kirjutab Geenius.

Avastus tehti eile, 11. jaanuari viimastel tundidel. Täna hommikuks tundub, et on kaevandaja äripäev.ee veebilehelt eemaldatud.

Krüptoraha kaevandaja oli ilmselt peidetud mõnda lehel olevasse reklaami. Pole teada, kas see oli lehe haldajate poolt lubatud, või oli see märkamatult sinna lihtsalt peidetud.

Loe lähemalt Geeniusest.

Äripäev kinnitas, et eile õhtul lisatud pahatahtlik kood, mille kaudu kasutati veebilehtede külastajate arvuteid krüptoraha kaevandamiseks, on eemaldatud.

Riigi infosüsteemide ameti infoturbeintsidentide käsitlemise osakond CERT-EE võttis eile õhtul Äripäevaga ühendust, teatades, et ehitusuudised.ee veebilehele on lisatud pahatahtlik kood, mille kaudu kasutatakse külastajate arvuteid krüptoraha kaevandamiseks. Sama kood oli kõikides Äripäeva veebides.

Kood tähendas, et krüptoraha kaevandamiseks kasutati lugeja arvuti ressurssi. See tähendab, et arvuti oli Äripäeva veebis viibimise ajal aeglasem kui tavaliselt.

Loe lähemalt Äripäevast.

Kommentaarid (4)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles