Galerii ja video: südalinna ristmik ei allu linnaametnike soovunelmatele (11)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna südalinnas asuva Estonia puiestee ja Kentmanni tänava ristmiku liikluse reaalne pilt ei vasta Postimehe video ja galerii põhjal mitte kuidagi sellele, mida linnaametnikud näha on soovinud.

Tegemist on nimelt ühega vähestest ristmikest kesklinnas, kus jalakäijate ülekäigukoht pole mitte kuidagi tähistatud – ei liiklusmärgi ega teekattemärgistusega.

Selle tagajärjel on tekkinud sellel linna ühel tuiksoontest olukord, kus Estonia puiesteelt Kentmanni tänavale keeranud sõidukid peaksid rangelt liikluseeskirju vaadates andma teed seal teed ületada soovivatele jalakäijatele, kuid reaalsuses on olukord täpselt vastupidine.

Tallinna transpordiameti liikluskorralduse osakonna juhataja Talvo Rüütelmaa ütles Postimehele, et jalakäijatele ülekäigu rajamine Kentmanni tänava ja Estonia puiestee ristmikule vähendaks jalakäijate tähelepanu sõidukite osas ning selline olukord oleks ohtlikum tänasest lahendusest. Palju parem olevat tema sõnul ristmikul paiknev füüsiline takistus – metallvõre.

«Liikluse rahustamiseks on enne pööret Kentmanni tänavale paigaldatud füüsiline takistus ning see toimib efektiivselt. Ülekäiguraja rajamine kõnealusesse kohta aga ei tooks soovitud tulemust ning suurendaks liiklusõnnetuste ohtu just jalakäijatele,» ütles ta.

Kuna selles kohas on saavutatud jalakäija kõrgendatud tähelepanu ning sõidukite liikluse rahustamine ja jalakäijatega ei ole juhtunud liiklusõnnetusi, siis muudatusteks puudub tema hinnangul põhjus ning seda ei tehta.

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles