Aaviksoo karjäär sotsiaalministeeriumis saab poolte kokkuleppel taas läbi (1)

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ain Aaviksoo (keskel)
Ain Aaviksoo (keskel) Foto: Sander Ilvest
  • Aaviksoo lahkumise ajend on viimase aja liigne intensiivne tööpõld

Paari aasta ees suurte plaanidega sotsiaalministeeriumi IT-asekantsleriks hakanud Ain Aviksoo lahkub ametist, tegemist on juba tema kolmanda lahkumisega sellest asutusest.

«Infoks suurele ringile ka: alates 1. aprillist olen vaba mees ja otsin tegevust. Tööd ei pelga. Mõni mõte on omal ka. Aga ikka olen avatud kõigile innustavatele ettepanekutele. Kui juba võimalus valida, siis teeks seda kaalutletult...,» kirjutas Ain Aaviksoo oma Facebooki seinal.

Sotsiaalministeeriumi teatel ei lahkunud Aaviksoo ametist mitte omal soovil vaid poolte kokkuleppel. «Väga intensiivne periood sai mööda, misjärel leiti ühiselt, et on aeg edasi liikuda. Ministeeriumi poolt ei ole rohkemat lisada,» ütles ministeeriumi pressiesindaja Karin Volmer Postimehele.

Sotsiaalministeeriumi kantsler Marika Priske sõnul on ministeeriumi valitsemisalas on Ain Aaviksoo eestvedamisel läbitud mitu olulist etappi - edukalt on käima lükatud Tervise ja Heaolu Infosüsteemide Keskus, äsja lõppes ka Euroopa Liidu Nõukogu eesistumine.

«Mul on ühelt poolt kahju, et kaotame tippspetsialisti, kes on aidanud e-tervise valdkonda nii Eestis kui Euroopa Liidus edasi arendada, kuid mõistan ka otsust pärast sedavõrd intensiivset perioodi edasi liikuda,» ütles Priske.

Teiste suurte projektide hulgas oli Aaviksoo juhtida sotsiaalkindlustuse infosüsteemi SKAIS uue versiooni loomine. See projekt ebaõnnestus paraku kapitaalselt ning praegu käib hange uute arendajate leidmiseks.

Aaviksoo sai e-teenuste arengu ja innovatsiooni asekantsleriks veebruaris 2015. Arstiharidusega ja rahvatervise magistrikraadiga Ain Aaviksoo ütles toona ametisse astudes, et väljakutsed e-tervise ja digitaalvaldkonnas on talle huvi pakkunud juba viimased viisteist aastat, alates Eesti esimese terviseveebi loomisest.

Enne seda oli ta poliitikauuringute keskuse Praxis tervisepoliitika programmi juht. Sotsiaalministeeriumis on ta töötanud kahel korral varemgi: projektijuhina aastatel 1999–2000 ning rahvatervise osakonna juhina aastatel 2000–2003.

Kaitsepolitsei kontrollis toona Aaviksoo võimalikku ametiseisundi kuritarvitamist sotsiaalministeeriumi rahvatervise osakonna juhataja kohusetäitjana 2002. aastal. Kahtluse kohaselt tellis ta trükitöid firmalt, mis 50 protsendi ulatuses kuulus äriühingule, milles ta ka ise osales. Tehingute maht, mille seaduslikkust selles kriminaalasjas kontrolliti, oli ligi 200 000 krooni.

Ain Aaviksoo on olnud väga tihe komandeeringutes käija.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles