Must vöö nutitelefoni kasutamises – iPhone

, Digitarga kaasautor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: shutterstock.com

Nutitelefonid pole juba ammu pelgalt vahendid helistamiseks või sõnumeerimiseks, kuid kas sina oskad oma telefoni kasutada nii nagu selle loojad seda mõelnud on? Loe läbi alljärgnevad nipid ja saa teada. Seekord vaatame läbi nutikad võimalused iPhone’i kasutajale, kelle telefoni tarkvaraversioon on vähemalt iOS11 (kui ei ole kirjutatud teisiti), kirjutab Taavi Õmblus tehnoloogiaportaalist Digitark.

Control Centre

Et olulisemad rakendused ja funktsioonid oleksid alati ühe viipe kaugusel, saad nüüd oma telefoni juhtimispaneeli lisada mitmeid otseteid, mida varasemalt teha ei saanud. Selleks ava rakendus Settings -> Control Centre -> Customise Controls ning lisa rohelise plussmärgiga või eemalda punase miinusmärgiga need rakendused, mida sinul igapäevastes toimetustes enim tarvis läheb. Rakenduste järjekorda on samuti võimalik muuta, liigutades neid paremal asuvate joonte abil üles või alla.

Night Shift

Telefonidest ja teistest ekraanidega elektroonikaseadmetest eralduv sinine valgus on üks põhjustest, miks paljudel inimestel esineb raskusi magama jäämisega. Sinine valgus pärsib melatoniini tootmist ajus, mis meid öö lähenedes uinumiseks ette valmistab. Seetõttu on ka Apple (juba alates iOS 9-st) loonud funktsiooni nimega Night Shift, mis muudab ekraani tonaalsust vastavalt kellaajale, millal päike tõuseb või loojub.

Hõlpsama uinumise ja paremate unenägude nimel toimi järgnevalt: ava rakendus Settings -> Display & Brightness -> Night Shift -> lülita sisse valik Scheduled ning vali alt avanevast valikust Sunset to Sunrise. Nii muutub ekraan soojemaks vastavalt päikesetõusule ja -loojumisele just sinu asukohas ning arvestab, et suve lähenedes lähevad päevad jälle pikemaks ja vastupidi.

Rohkem kasulikke nippe leiad Digitargast. 

Digitark.ee/SAADE räägib tehnoloogiast ja inimestest selle taga – vaata ja mõtle kaasa!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles