Ferrari toob turule elektrilise superauto

Rait Piir
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ferrari logo
Ferrari logo Foto: Imago sportfotodienst, Scanpix

Ferrari tegevjuht Sergio Marchionne teatas Detroidi autonäitusel, et plaanib enne Tesla Roadsteri turule saabumist anda välja konkureeriva elektrilise superauto.

Kuna Tesla Roadster tuleb praeguse seisuga müügile kusagil 2020. aastal, siis võib elektrilist Ferrarit oodata ilmselt lähima kahe aasta jooksul. Marchionne ei andnud muidugi kindlaid kuupäevi. «Kui keegi loob esimesena elektrilise superauto, siis on see Ferrari,» ütles Marchionne.

«Kõik peavad Tesla Roadsterit mingiks imeautoks. Ma ei taha sülitada selle peale, mida Elon tegi, kuid ma usun, et ka kõik teised on selleks võimelised,» lisas Marchionne.

Ferrari tegevjuhi kommentaarid on mõnevõrra üllatavad, sest mees on tuntud oma skeptilisuse poolest elektriautode suhtes. «Ma ei tea ühtegi äri, mis teenib raha elektriautode müügi pealt. Erandiks on ainult väga kallid kõrgema klassi masinad,» ütles Marchionne. 

Kõrgema klassi elektrilised superautod on lubanud anda välja ka Porsche ja BMW (i8 ja Mission E). Mõlemad peaks lubaduste järgi minema müüki kusagil 2019. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles