YouTube hakkab videote sisu käsitsi läbi vaatama

Rait Piir
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Skandaalne youtuber Logan Paul.
Skandaalne youtuber Logan Paul. Foto: Tony Michaels/ROT/Capital Pictures/TM/ROT/Capital Pictures

YouTube teatas, et plaanib pärast menu-vloggeri Logan Pauli videoskandaali hakata suurt osa leheküljele üles laaditavatest videotest manuaalselt läbi käima.

Lehekülje omaniku Google'i otsus tähendab seda, et lisaks algoritmidele hakkavad videoid läbi vaatama ka reaalsed inimesed. Kontrollimisele lähevad «Google Preferredi» kvaliteetreklaamiteenuse programmi alla käivad videod.

Google Preferred loodi sisuliselt selleks, et meelitada portaali suuri reklaamirahasid, võimaldades klientidest ettevõtetel osta lehekülje kõige populaarsemate videote juurde reklaami.

Ka miljonite fännidega Logan Paul oli osa Google Preferredi programmist, seda seni, kuni ta postitas video puu otsas rippuvast laibast Jaapani Aokigahara «suitsiidimetsas» ja naeris seda uurides.

YouTube heitis karistuseks Pauli programmist välja, kuid langes sellest hoolimata terava kriitika alla. Kartuses kaotada reklaamitellijaid (ja nende dollareid), otsustas YouTube täiendavate meetmete kasuks.

Pärast uute reeglite elluviimist peavad kõik Google Preferredi programmi videod läbima «reklaamisõbralikkuse» kontrolli. Samuti karmistatakse reegleid YouTube Partneri programmiga liitujatele, kes saavad videote pealt raha teenida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles