Uberi asutamine tegi mehest ametlikult miljardäri

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Travis Kalanick.
Travis Kalanick. Foto: Evan Agostini/AP

Uberi kaasasutaja Travis Kalanick saab ametlikult miljardäriks, kuna investorid olid nõus omandama suure osa sellest sõidujagamisettevõttest.

Jaapani Softbanki juhitav konsortsium teatas nimelt, et ostab olemasolevatelt aktsionäridelt 9,3 miljardi dollari eest aktsiaid. Juunis Uberi tegevjuhi kohalt skandaalide tõttu tagandatud end sideme ettevõttega säilitanud Kalanick teenib selle tehinguga 1,4 miljardit, teatab BBC.

Siiani on Kalanick olnud miljardär vaid paberil, nüüd on ta selleks saamas reaalselt  – pangakonto seisult.  Mehele jääb pärast tehingut veel kolme miljardi euro väärtuses Uberi aktsiaid, Softbankile müüb ta maha 29 protsenti olemasolevast portfellist.

Seksism, häkkimise mahasalgamine, ajakirjanike järel nuhkimine, ärisaladuste vargus Google’ilt – sellised on ainuüksi viimase aasta jooksul Kalanicki tabanud süüdistuste näited.

Softbank saab Uberi nõukogus kaks kohta ning 17,5 protsenti aktsiatest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles