Samsung laseb lendu paar uut ketast (1)

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Samsung

Samsung toob peagi ka Eestis müügilettidele värskendatud SATA SSD-d -  kiiremad ja efektiivsemad 860 PRO ja 860 EVO kettad.

Eelmiste 850 PRO ja 850 EVO mudelitega võrreldes on uued seadmed kiiremad, vastupidavamad ning paremini ühildatavad eri tüüpi arvutitega. Seadmed on tootja teatel suunatud kasutajale, kes otsivad kiiret ning vastupidavat mälu erinevate ülesannete jaoks alates videotöötlusest ja lõpetades igapäevaste tegevustega.

Uutes 860 EVO ja 860 PRO SSD mäluseadmetes on ühes komplektis koos 64-kihiline V-NAND tehnoloogia, kuni 4 GB LPDDR4 DRAM-i ning uus MJX kiip, et kõike kettal toimuvat kiirelt kontrollida.

«Seadmed on valmistatud sooviga pakkuda sobilikke salvestusseadmeid nii ettevõtetele kui ka tavainimesele,» ütles Samsung Eesti tootekoolitaja Riho Kopso. «Kuna arvutites olevad failid nõuavad 4K videote ning kõrge kvaliteediga fotode tõttu aina rohkem mälumahtu, siis on vajadus kiirete mäluseadmete järgi samuti aina suurem.»

Mälu mahutavuse ning kiiruse tõstmiseks pakuvad 860 EVO ja 860 PRO kuni 560 MB/s lugemis- ja 530 MB/s kirjutamiskiiruseid. MJX kiip lubab veel kiiremat suhtlemist arvuti ning mälu vahel ja ühildub varasemast paremini Linux operatsioonisüsteemi kasutavate seadmetega.

Uus 860 PRO on suurustes 256GB, 512GB, 1TB, 2TB ja 4TB. See tähendab, et 4TB seadmel saab hoiustada 114 tundi ja 30 minutit UHD 4K resolutsioonis videot. 860 PRO on 2,5-tollise korpusega, mis ühildub laia valiku lauaarvutite, sülearvutite ning NAS seadmetega.

860 EVO on saadaval 250GB, 500GB, 1TB, 2TB ja 4TB mahus. Lisaks erinevatele mahtudele saab EVO-t soetada ka erinevates korpustes. 2,5-tolline lahendus sobib hästi lauaarvutisse, kuid seadmest tuuakse turule ka mSATA ja M.2 variandid õhemate arvutilahenduste jaoks. Peale selle on EVO varustatud nutika TurboWrite tehnoloogiaga, mis säilitab seadme kirjutamiskiiruseid, pakkudes sealjuures pikemat kestvust.

Samsungi 860 PRO ja 860 EVO jõuavad poodidesse veebruarikuu jooksul.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles