Valgamaa omavalitsused ähvardavad Telia teenustest loobuda (17)

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Agu Kabrits
Agu Kabrits Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees
  • Valgamaa omavalitsusjuht: Telia valetab

Valgamaa Omavalitsuste Liit ei nõustu Telia peakontori plaaniga kaotada Valgas ettevõtte esindus, kuna selline stsenaarium kahjustaks nii teenuste kättesaadavust kui oleks kahjulik kogu piirkonna mainele.

«Taolise sammuga ei saavutata ettevõtte majandusnäitajates mingit efekti. Halveneb teenus ja tarbijad hakkavad otsima võimalusi kolida teiste teenusepakkujate juurde, kellel kohapeal esindus olemas,» ütles Valgamaa Omavalitsuste Liidu esimees Agu Kabrits.

Kabritsa sõnul ei ole seni esitanud ühtegi veenvat argumenti Telia esinduse sulgemise kasuks. Valga esindus toimib tema sõnul hästi ja seal töötavad inimesed on pigem üle- kui alakoormatud. Jutt esinduse vähesest külastatavusest on tema sõnul ilmselge vale.

Eelnevast tulenevalt pöördub Valgamaa Omavalitsuste Liit Telia poole avaliku arupärimisega, saamaks teada, kes andis korralduse Valga ja Põlva esindused sulgeda. Samuti tahab liit teada, kui suur on nende esinduste külastatavus ja kui palju hoiab ettevõte nende sulgemisega raha kokku.

Valgamaa omavalitsused kaaluvad Kabritsa sõnul ka võimalust Telia teenustest loobuda.

«Meie maakonna avaliku sektori asutused on juba üle kümne aasta olnud ühise kontsernina Telia suurkliendiks. Meid on kokku ligi 300 mobiiliabonenti, lisaks lauatelefonide ja internetiteenus, mille eest me Teliale kopsaka summa maksame. Tänaste uudiste valguses kaalume oma paketi väljatõmbamist sellest ettevõttest. Kui Telia ei näe põhjust Valgas teeninduspunkti pidada, pole ka meil põhjust edaspidi Telia kliendid olla,» leiab Kabrits.

Telia: esindustel kaob äriline mõte

Telekomiettevõte Telia kinnitas täna, et kuigi füüsiliste esinduste ülalpidamine muutub  äriliselt järjest mõttetumaks, siis lisaks Põlva ja Valga esinduste vastakaid arvamusi tekitanud sulgemisele vähemalt esialgu järge ei tule.

Lõuna-Eesti Postimees kirjutas, et Telia sulgeb kuu lõpus külastajate vähesusele viidates esindused Põlvas ja Valgas, samas kui kohalike sõnul on Põlva kontoris järjekorrad ning klientidenappust pole.

Valga esinduse sulgeb Telia 30. ning Põlva esindus 31. jaanuaril. «Rohkem esindusi pole kavas sulgeda,» kinnitas Telia pressiesindaja Raigo Neudorf uudise järelkajana Postimehele.

Põlva ja Valga esinduse sulgemise peamine põhjus on tema sõnul üha vähenev külastajate ja klienditehingute arv, mida on mõlema esinduse puhul praegu mõnikümmend päevas.

«Tehnoloogia ja e-kanalite kiire areng oluliselt muutnud just klientide endi eelistusi ning harjumusi oma teenusepakkujaga suhtlemisel – üha vähem kliente vajab esinduses füüsilist asjaajamist. Järjest enam kliente eelistab oma sideoperaatoriga suhelda või osta elektrooniliste kanalite kaudu ning see avaldab otsest mõju esinduste töömahule. See on turul üldine trend ning puudutab enamikku teenusepakkujaid,» selgitas Neudorf.

Kommentaarid (17)
Copy
Tagasi üles