Eesti investori hulljulge konverents lõppes läbikukkumisega (2)

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiigelkonverentsi korraldaja Mikk Talpsepp.
Hiigelkonverentsi korraldaja Mikk Talpsepp. Foto: Aivar Pau

Eesti investori Mikk Talpsepa aastate eest sündinud hulljulge plaan korraldada teisel pool maakera Singapuris ärikonverents kukkus läbi.

Nimelt rääkis konverentsi kaaskorraldaja Tõnis-Denis Merkuljev sel nädalal investeerimisklubi üritusel, et konverents World Wealth Creation Conference jäi ülisuurde kahjumisse.

Merkuljev rääkis, et kogu plaanitud viie tuhande pileti asemel müüdi konverentsile pileteid vaid 200–300, pileti hinda langetati seejuures mitu korda. Ürituse kahjumiks jäi koguni 900 000 eurot.

Mikk Talpsepp oli juba varem teatanud, et müüs ürituse ettevalmistamiseks oma LHV aktsiaid, nüüd tuli tal maha müüa ka oma isiklik korter, et konverentsi finantseerida.

Merkuljevi sõnul oli konverentsi toimumine juuksekarva otsas ainult paar nädalat enne toimumist, sest sadu tuhandeid oli maksmata nii konverentsikeskusele kui ametlikule hotellile – kuulsale Marina Bay Sandsile. Mõlemad siiski loobusid nõudest, kuna  konverentsikeskuses kasutatav ala tõmmati kolm korda väiksemaks ja loobuti paljudest hotellitubadest.

Korraldajate esialgne ootus ja visioon oli saada üritusele 5000 külastajat, lõpuks tuli kohale 1000 kellest ainult 200–300 ostsid pileti. Oma toetust keeldus konverentsile andmast ka EAS.

Novembri kolmel viimasel päeval toimunud konverentsile nimega World Wealth Creation Conference (WWCC) oli kinnitatud vähemalt kuus maailmatasemel ülitugevat peaesinejat.

«Mitmes vallas, sealhulgas müügis, juhtimises ja inimeste motiveerimises maailma tunnustatuim ekspert Brian Tracy üksi oleks juba piisav nimi ühe konverentsi korraldamiseks. Lisaks Dr Doomiks kutsutav Marc Faber, Jim Rogers ja nii edasi ja nii edasi – suuri staare on meil ühe konverentsi kohta väga palju,» ütles muu hulgas ka Etalon Varahaldust vedav Talpsepp enne konverentsi toimumist Postimehele.

Pärast konverentsi on ta pea liiva alla peitnud ja kirjadele ei vasta.

Konverents oli mõeldud eelkõige era- ja institutsionaalsetele investoritele aga ka startup-ettevõtetele.

Aasta tagasi rääkis konverentsi sündimisloost ka Kanal 2 saade «Radar», vaata seda allolevast videost:

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles