YouTube investeerib viis miljonit tolerantsusesse

Rait Piir
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
YouTube.
YouTube. Foto: youtube.com

YouTube teatas, et kavatseb investeerida 5 miljonit dollarit Creators for Change programmi, mis propageerib tolerantsust ja viha õhutamise vastu võitlemist.

2016. aastal alustatud Creators for Change programm kujutab endast 39 youtuberist koosnevat kollektiivi, kes toetavad oma videodega empaatiat ja mõistmist. Enamasti puudutavad nad oma videodega selliseid teemasid nagu rassism, pagulaste kannatused, ksenofoobia, politsei brutaalsus jne.

Viie miljoni dollari suurune investeering tuleb peamiselt videode tootmise ja turundamise toetuste näol. Samuti loodab YouTube liita 2018. aastal kollektiiviga uusi liikmeid.

Tegu on YouTube'i poolse PR'iga, sest lehekülg on sattunud viimastel kuudel korduvalt laialdase avaliku kriitika alla. Leheküljel on ilmunud korduvalt terrorismi ja vihakõne propageerivad videod ning reklaamide tellijad ei ole õnnelikud, kui nende reklaamid ilmuvad selliste videode juures.

Vihakõne pole aga ainus YouTube'i vaevav probleem. Detsembris sattus 16 miljoni järgijaga youtuber Logan Paul hiiglaslikku skandaali, kui filmis Jaapani Aokigahara «suitsiidimetsas» iseendalt elu võtnud inimese laipa. YouTube võttis küll video maha ja Paul on nüüdseks vabandanud, aga skandaali järelmõjud on endiselt tuntavad.

YouTube on ühtlasi avastanud, et viha õhutavad videod kipuvad olema vaatajate seas kõvasti populaarsemad, kui tolerantsust propageerivad videod. Creators for Change programmi liikmed ei ole ligilähedalegi nii populaarsed, kui mõned vastuolulisemad kuulsused. Investeeringu eesmärgiks ongi anda neile parem võimalus konkureerida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles