Kuni jätkub terroriste, tuleb kingad jalast võtta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estonian Airi Bombardier seest poolt
Estonian Airi Bombardier seest poolt Foto: Teet Malsroos

Transpordivolinik Siim Kallas ei andnud Tallinna Tehnikaülikoolis peetud avalikul loengul lootust, et lähiajal lendamiseks kehtestatud turvanõudeid leevendatakse.
 

Küsimuse peale, kui kaua peavad lendajad kingi jalast ja pükse vöölt maha võtma tõdes Kallas: «Seni kuni kõik Osama bin Ladenind on annihileeritud. Ma ei oleks selles osas väga optimistlik.»

Lootus ei ole Kallase kinnitusel küll kadunud, aga olukord on hetkel segane. Tema kinnitusel pidi näiteks vedelike kaasa võtmise keeld 29. aprillist osaliselt ära kaotatama, paraku seda aga ei juhtunud. «Praegu käivad läbirääkimised ameeriklastega ja tõenäoliselt, kui sealt mingit positiive liikumist ei tule, siis lükkame vedelike keelu tühistamise edasi. Väga raske on julgeolekuteemadel vaielda,» nentis Kallas.

Terroristide jaoks on Kallase kinnitusel kõige atraktiivsem rünnaku objekt just lennuk. «Ka massitransport on ohtlik, aga seal tehtud rünnak peab olema väga massiivne, sel ajal kui lennukis piisab 200 grammist lõhkeainest.» Samas on Kallase kinnitusel plaanis näiteks Venemaal sisse viia pistelist kontrolli ka metroosse sisenemisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles