Tapa, Ämari, Kuperjanov – vaata, mis trajektoore läbivad sportivad sõdurid

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tapa baasi sportimistrajektoorid
Tapa baasi sportimistrajektoorid Foto: Strava

Inimeste liikumisaktiivsust jälgiva äpi Strava möödunud aasta visualiseeritud andmebaas toob muu hulgas kenasti esile ka Eesti asuvates kaitseväebaasides  töötavate ajateenijate, kaitseväleaste ja välissõdurite sportimispaigad ja harjumused.

Kaitseväelased on inimesed nagu kõik teisedki – ka nemad teevad sporti ning armastavad seejuures jälgida äppide ja pulsikellade abil läbitud vahemaid, südame tööd ja põletatud kaloreid.  

Strava poolt eile avalikustatud andmestik joonistab päris selge pildi, mis teid mööda sõjabaasides liigutakse ja mis spordialasid harrastatakse.

Strava andmeist selgub, et vaieldamatult populaarseim spordiala Kuperjanovi, Ämari ja Tapa baasides on jooksmine. Mingil määral oli märgata ka jalgrattasõitu, kuid üldse mitte suusatamist (teadagi miks) ja ujumist.

Eile avalikustatud andmed on pannud kukalt kratsima paljude riikide sõjapealikud. Probleem on nimelt selles, et Strava jälgib kasutajate liikumisi mitte ainult sportides vaid kogu aeg. Seega on saanud avalikuks kaitseväelaste liikumised ka sõjapiirkondades.

Liikumised Ämaris käivad näiteks mööda sellist trajektoori:

Foto: Strava
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles