Hea uudis või valus laks? Facebook blokeeris kõik krüptorahade reklaamid

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Chicago Board Options Exchange'i veebileht näitas reedel, et bitcoinide futuuridega hakatakse kauplema 10. detsembril.
Chicago Board Options Exchange'i veebileht näitas reedel, et bitcoinide futuuridega hakatakse kauplema 10. detsembril. Foto: Kiichiro Sato/AP/Scanpix

Maailma suurim sotsiaalvõrgustik Facebook blokeeris kõik krüptoraha toodete ja teenuste reklaamid.

Facebooki teatel on ta küll avatud uuele tehnoloogiale, kuid paljud ettevõtted ei tegutsenud virtuaalraha teenuseid pakkudes heatahtlikult. BBC teatel kutsus Facebook kasutajaid teada andma turvakahtlustega ettevõtete reklaamidest, kuna ei suuda ise kõiki krüptorahade eest pakutavate toodete reklaame avastada.

Facebook Businessi tootejuhi Rob Leatherni sõnul reklaamis liiga palju ettevõtteid ICOsid ja krüptorahasid, mis ei tegutse hea tahte kohaselt.

ICOd ehk plokiahela platvormil põhinevate krüptomüntide pakkumised kutsuvad inimesi üles ostma krüptorahasid lootuses, et nende väärtus tavavaluutaga võrreldes ühel kenal päeval on kasvanud. Paljud ettevõtted on asunud koguma krüptoosakuid väljastades ka investeeringuid, mis ei anna investoritele aga ettevõtte tegelikku osalust, kuna seda arvestatakse ametlikes valuutades.

Just selliste tegevuste reklaamid Facebook nüüd ära keelaski. Ametlikult on ICOde teel raha kasvatamise keelanud juba Hiina ja Lõuna-Korea. USA väärtpaberite ja börsikomisjon SEC konfiskeeris sel nädalal vara ettevõttelt, mis oli kasvatanud oma raha ICOde teel 600 miljoni võrra. Eesti plaanib aga EASi ideest innustatult käivitada riiklikult toetatud ICO ja euro kõrval käibele lasta estcoin’i nimelise alternatiivraha.

Facebook nimetas krüptorahade kampaaniaid eksitavateks ja petlikeks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles