Hiina riskikapitalist: ärge praegu Hiina ICOdesse investeerige

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sonic Zhang
Sonic Zhang Foto: Aivar Pau

Hiina riskikapitalisti Sonic Zhangi sõnul on jätkuvalt väga halb aeg investeerida Hiina ICOdesse ehk  krüptoraha eest ettevõtetesse investeerimisse.  

«Hiina ei ole hetkel hea paik. Ma ei usu, et keegi peaks praegu investeerima Hiinas korraldatavatesse ICOdesse, kuna regulatsioonid on liiga riskantsed. Keegi ei tea, mis sünnib edasi, ja kogu investeeritud rahast võidakse ilma jääda. Ärge investeerige Hiina ICOdesse – see on mu soovitus,» ütles Sonic Zhang, kes on blockchaini tehnoloogiale keskendunud Shanghai riskikapitali firma Value Net Capital asutaja ning ta juhib ka ühendust nimega 20 Nations League of Blockchain(B20).

Hiina valitsus teatas juba mullu septembris, et bitconinidega kauplemine on selles riigis illegaalne. Bitcoin pole pärast seda enam keskpanga poolt toetatud valuuta ning selle eest ei tohi riigis midagi osta. Seega on keelatud ICOd, ehk ettevõtete raha kasvatamine krüptoraha eest. Riigist süüakse välja ka bitcoini kaevandajaid.

Seega ei ole Hiina ettevõtetel, kes tahavad ICOsid korraldada, jäänud üle muud, kui registreerida end mõnes teises riigis. Zhengi juhitav Value Net Capital on üks neist, kes asutasid möödunud nädalal Vilniuses sealse plokiahela keskuse.

Value Net Capital tegeleb justnimelt krüptorahadesse ja tokenitesse investeerimisega. Tavaliselt investeerib ettevõte krüptotoodetesse ühe kuni viie miljoni dollari ulatuses.

Zhang ostis oma esimese bitcoini alles mullu augustis, kuid on enda sõnul nüüdseks veendunud, et see on parem käibevahend kui mis iganes teine valuuta maailmas. Just krüptoraha peab ta meie põlvkonna säravaimaks läbimurdeks ja võimaluseks end ajalukku kirjutada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles