Samsung hakkas tootma spetsiaalselt krüptoraha toomiseks mõeldud tehnoloogiat

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Samsung
Samsung Foto: DADO RUVIC/REUTERS

Lõuna-Korea tehnoloogiahiid – suurimaks arvutite protsessorite tootjaks kasvanud – Samsung hakkas tootma spetsiaalselt krüptoraha kaevandamiseks mõeldud kiipe.

Krüptoraha – näiteks bitcoin’ide või ethereum’ide – tootmiseks mõeldud kiipe nimetatakse lühendatult ASIC (application-specific integrated circuits). Need on protsessorid, mis on loodud spetsiaalselt ühe ülesande täitmiseks – mitte nagu tavalised arvutites ja mobiilides olevad protsessorid, mis suudavad teha väga erinevaid asju.

Bitcoin’i puhul luuakse seda valuutat konkreetsete matemaatiliste tehete lahendamisega, kusjuures need arvutused säilitavad oma terviklikkuse bitcoin’idega tehtavate tehingute käigus. Mida rohkem bitcoin’e kaevandatakse, seda keerulisemaks muutuvad tehingud. See tähendab omakorda, et tavalised arvutite graafikakaardid sellega hakkama ei saa ja kasutusele tuli võtta ASICid.

Lõuna-Korea meedia andmeil teeb Samsung nende tootmisel koostööd Taivani ettevõttega TSMC, mille selliste kiipide kvartaalne käive oli viimati 400 miljonit dollarit.

Allikas: Techcrunch

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles