Mõjukas bitcoin'i-konverents korraldas lõpupeo stripiklubis - ja nüüd kahetseb seda

tehnika.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Ameerika bitcoin'i konverents on juba mitu aastat toimunud. Pildil on 2014. aasta üritus.
Põhja-Ameerika bitcoin'i konverents on juba mitu aastat toimunud. Pildil on 2014. aasta üritus. Foto: JOE RAEDLE/AFP

Kui natuke aega tagasi sattus Põhja-Ameerika Bitcoini Konverents meediatähelepanu alla sellega, et ei aktsepteerinud viimase hetke registreerijate puhul osalustasu maksmist enam krüptorahas, siis nüüd, pärast toimumist pakub konverents kõneainet oma vastuolulise peokoha valikuga.

Jaanuari teises pooles toimunud Põhja-Ameerika Bitcoini Konverents lõpetas kümnetunnise ürituse lõpupeoga, kuhu kutsus «kontakte sõlmima» kõik 5000 osalejat, vahendab Bloomberg.

Küll aga ei olnud konverentsi programmis kirjas, et pidu toimub 20 000-ruutmeetrises Miami stripiklubis, mida kiidetakse eri veebikeskkondades õhuakrobaatika ja võrdlemisi liberaalse suhtumise poolest teenindajate katsumisse.

Ka bitcoin'i konverentsi järelpeo ajal kandsid teenindajad kas võrdlemisi nappi rõivastust või olid vaid pesuväel. Kui pidu kella 11 ajal läbi sai, kasutasid paljud osalejad võimalust klubisse edasi jääda.

«Me oleme kamp 20. aastates kutte, kellel on palju raha. Meile meeldivad alasti tüdrukud,» põhjendas New Yorgist pärit krüptoraha kaubitseja Jeff Scott. Nii reserveeris ta koos ühe riskifondi analüütiku ja kahe idufirma juhiga laua 12-le.

Ühtlasi märkis Scott, et õhtu ei erinenud kuidagi nendest kordadest, kui ta tavaliselt on stripiklubis käinud. «Kui see kellelegi ei meeldi, siis on see tema valik, kuid keegi ei saa eeldada, et mina hakkan sellepärast ennast muutma.»

Küll aga oli konverentsil ka neid osalejaid, kes Scottiga mitte mingil viisil nõus ei ole. Näiteks ütles konverentsi sponsoreerinud Dash Core Groupi tegevjuht, et ta ei teadnud, et lõpupidu toimub stripiklubis ning nimetas, et valik valmistas talle suure pettumuse.

Paljud konverentsi naissoost osalejad ütlesid, et peopaiga valik pani neid ebamugavalt tundma, mistõttu otsustas suur hulk neist peole üldse mitte minna.

Konverentsi peakorraldaja, Keynote'i tegevjuht Moe Levin kaitses esialgu peokoha valikut, öeldes, et see oli ideaalne keskkond kontaktide loomiseks.

Ka märkis ta telefonikommentaaris, et kuni kella 11ni ei olnud laval ka ühtegi alasti tütarlast. Kõik aga, mis toimus pärast seda kellaaega, ei olnud enam konverentsikorraldajate vastutada.

Küll aga muutis ta juba paari tunniga meelt, tunnistades e-kirja vahendusel, et stripiklubi valik peokohaks oli «ebaõnnestumine». «Meie eesmärk on pakkuda võrdseid võimalusi kõigile, panustades turvalisse keskkonda,» kinnitas konverentsikorraldaja.

Ka lubas Keynote'i tegevjuht, et proovivad järgmiseaastase konverentsi korraldamisel paremat soolist tasakaalu saavutada, alustades sellest, et kutsuvad konverentsi paneeldiskussioonidesse rohkem naisi. Sel aastal oli näiteks 88 kõnelejast 85 mehed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles