Täna taas «kohvitama» kogunevad Taxify juhid tahavad peamiselt üht: hinnatõusu (4)

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taxify taksojuhtide vaikne meeleavaldus.
Taxify taksojuhtide vaikne meeleavaldus. Foto: Sander Ilvest

Sõiduvahendusettevõtte Taxify teenust kasutavad autojuhid kogunevad täna pärast nädala kestnud läbirääkimisi taas firma peakontori lähedusse «kohvi jooma», et juhtida sel viisil tähelepanu oma nõudmistele.

Peamise soovina tahavad autojuhid seda, mis nende klientidele ei meeldi ja ettevõtte juhtide ideedega väga hästi ei haaku. Nimelt kõrgemaid sõiduhindu.

Hetkel maksab tavaoludes Taxify autosse istumine 99 senti, kilomeetritasu on 35 senti ja minutitariif 10 senti ning miinimumarve 2,5 eurot. Juhid soovivad aga, et minimaalne sõidutasu oleks 4,5 eurot, sõidualustustasu 1,55 eurot, kilomeetri hind 0,44 senti ning ajatariif jääks samaks.

Nende arvutuste kohaselt kasvaks autojuhtide netotunnitasu pärast kõigi kulude (maksud, kütus, Taxify vahedustasu 20 protsenti jne) mahaarvamist ligi viis eurot. Praegu olevat tunnitasu neil aga vaid veidi enam kui üks euro.

Taxifys pealinna autojuhtide haldamisega tegeleva Maria Jürissoni sõnul kaalub ettevõte baashinna tõstmise vajadust, kuid soovib samas säilitada tasakaalu klientide ja juhtide huvide vahel. Pigem otsib Taxify siiski kõrvallahendusi, kuidas juhtide sissetulekuid kasvatada – näiteks tühitellimuse  ja ooteaja tasu kehtestamist – ning see juhtidele ei meeldi.

«Kahetsusega peame teatama, et Taxify juhtide ja juhtkonna vahel ei ole leitud mitte ühtegi lahendust. Taxify juhtkond on välja pakkunud küll omapoolse lahenduse, aga see sisaldas seda, et kõik jääb endiseks,» ütles üks meeleavalduse korraldajatest Postimehele.

Seetõttu kogunevadki autojuhid täna kell 15 taas Vana-Lõuna tänavale meelt avaldama. «Seekord on kogunemine saanud nimeks Tipptunnikohv. Tegemist ei ole meeleavalduse, vaid rahuliku mõtetevahetusega juhtide vahel,» märkis kogunemise korraldaja.

Juhtidepoolne seisukoht on, et kogunemised jätkuvad, kuni muudetakse hinnakirja juhile sõbralikumaks.

Kuid nad soovivad ka seda, et tipptundidel ja suursündmuste ajal ei korrutataks hinda nii radikaalselt kui praegu. Hetkel võib tulla kliendile 2,5 kordajaga hind üllatusena. Juhid pakuvad, et see kordaja võiks olla maksimaalselt 1,5 nädala sees ja 2 nädalavahetustel.

Esmaspäeval toimus ka autojuhtide esindajate ja Taxify juhtkonna kohtumine. Möödunud reedel aga Taxify juhtide ligi 100-pealine esimene meelsuseeavaldus ettevõtte peakontori lähistel.

Kommentaarid (4)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles