Ikooniline mootorrataste ehitaja Harley-Davidson läheb elektriliseks (1)

Rait Piir
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harley-Davidson Project LiveWire oli firma esimene katse ehitada elektrilist mootorratast.
Harley-Davidson Project LiveWire oli firma esimene katse ehitada elektrilist mootorratast. Foto: STAN HONDA/AFP

Üha kahanevate müüginumbritega maadlev Harley-Davidson lisab oma pakutavate mudelite hulka elektrilise mootorratta, et püüda noorema generatsiooni sõitjaid.

Ettevõte pole elektrilise mootorratta kohta veel mitte midagi avaldanud, kuid teatas, et see tuleb saadavale millalgi järgmise 18 kuu jooksul. Harley-Davidsion lõi mõned aastad tagasi eksperimentaalkorras ka elektrilise ideemudeli LiveWire, kuid see ei läinud tootmisse. Nüüd on aga ettevõttel tõsi taga.

Võimsus ei tohiks uue masina puhul probleemiks saada, sest juba LiveWire suutis kiirendada nullist saja kilomeetrini tunnis vähem kui nelja sekundiga. Prototüüp suutis küll jutti läbida ainult ligemale 80 kilomeetrit, kuid akutehnoloogia on vahepeal kõvasti edasi arenenud ja mõned teised elektrilised mootorrattad suudavad korraga läbida üle 300 kilomeetri.

Praegu on maailmas juhtiv elektriliste mootorrataste tootja Zero, mis on ehitanud selliseid masinaid juba 2010. aastast saadik.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles