Amazon võib hakata käevõrudega jälgima laotöötajate liigutusi (4)

Rait Piir
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Amazoni ladu.
Amazoni ladu. Foto: Aaron Chown/PA Wire/PA Images

Amazon sai omale patendi käevõru loomiseks, mis jälgib laotöötajate käeliigutusi, et nad ei laiskleks ja tegutseks võimalikult täpselt.

Jälgimise muudavad võimalikuks lao eri kohtadesse paigaldatud ultraheli või raadiolaineid edastavad seadmed, mille järgi saab käevõru positsioneerida töötaja käte asukoha ja nende suhte  kastidega.

Patendi järgi saavad käevõrud teavitada töötajaid ka vale eseme järele haaramisest või õige eseme lähedal viibimisest. Käevõrude eesmärk on väidetavalt võimalikult tõhusalt optimeerida töölise tööaega ja vältida valesti paigutatud esemete teket.

Amazon taotles vastavad patendid 2016. aastal.

Kas Amazon oma patendi ka reaalsuseks muudab, on muidugi teine asi, sest tegelikult hoiavad nad enda käes päris palju realiseerimata patente. Arvestades aga, kui kurikuulsalt raske on Amazoni ladudes töötada, siis võib seda täiesti ette kujutada.

Kommentaarid (4)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles