Facebooki tippjuhil on ravimatu vähk (2)

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nicola Mendelsohn
Nicola Mendelsohn Foto: Jonathan Brady/PA Wire/PA Images

Facebooki asepresident Euroopas, Lähis-Idas ja Aafrikas Nicola Mendelsohn  avalikustas, et põeb peaaegu ravimatut verevähi vormi nimega follikulaarne lümfoom.

Nicola Mendelsohn kirjutas Sunday Times Magazine’is, et haigus diagnoositi tal novembris 2016. Ta märkis, et kõige raskem hetk tema elus oli see, kui pidi vähi põdemisest teada andma oma neljale lapsele, kirjutab BBC.

«See pole vestlus, mida oleksin iial võinud ette kujutleda nende pidamas, isegi mu kõige halvemates õudusunenägudes,» rääkis Mendelsohn.

Follikulaarne lümfoom on aeglaselt arenev vähivorm, mida enamikel juhtudel ei saa meditsiini praeguses arengustaadiumis ravida. Samas võivad patsiendid tõhusa ravi korral elada aastaid.

Suurbritannias on see sageduselt viies vähktõve vorm. 46-aastane Mendelsohn ise kirjutas, et 60 protsenti haiguse põdejatest elab siiski enam kui 10 aastat ning see näitaja kasvab.

Ta on loonud ka seda haigust põdevate haigete Facebooki grupi, millel on 3500 liiget.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles