Valgevenelased käivad Eestis kasutatud autosid rabamas

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kasutatud autode müügiplats.
Kasutatud autode müügiplats. Foto: Raigo Pajula.

Valgevenet haaranud kasutatud autode sisseostubuumi lainetust on tugevalt tunda ka Eestis - valgevenelased ostavad siit autosid kokku ja saadavad igal nädalal mitu treileritäit autosid oma kodumaale, kirjutab Äripäev.

Buumi põhjuseks on see, et 1. juulil tõuseb Venemaa, Kasahstani ja Valgevene tolliliidus kasutatud autode tollimaks umbes kolmandiku võrra.

Transpordifirmad AS Hert-Transport ja OÜ Sivitrans tunnistavad, et nõudlus Valgevene treilerireiside järele on kohati suurem, kui nad rahuldada suudavad.

«Kel raha on, see kasutab võimalust ja ostab siit autosid kokku, et siis hiljem paisata need Vene turule,» põhjendas ASi Veho Eesti kasutatud autode osakonna juhataja Urmas Karik valgevenelaste huvi autode kokkuostmise vastu. «Valgevenesse saab praegu ju odavamalt autosid sisse viia ja hiljem need Venemaal hea kasumiga maha müüa.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles