Muski auto kihutas ootamatult Marsist mööda asteroidide vöö suunas (6)

Rait Piir
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Starman kosmosetuuril.
Starman kosmosetuuril. Foto: /AP

Falcon Heavy raketi peal kosmoseavarustesse jõudnud Elon Muski Tesla Roadster ja selle mannekeenist juht Starman läksid hoopis pikemale reisile, kui algselt plaaniti.

Auto pidi algselt minema heliotsentrilisele orbiidile (päikese ümber), mis viiks ta suhteliselt lähedalt mööda ka Marsi orbiidist, kuid raketi viimane staadium kiirendas natukene plaanitust rohkem ja nüüd suundub auto Jupiteri suunas asteroidide vöösse.

See tähendab sisuliselt seda, et Tesla Roadsteri teekond ümber päikese muutus just palju pikemaks. Huvitaval kombel võib ta mööduda Marsi ja Jupiteri vahele jäävast kääbusplaneedist Ceres.

Kui Musk lubas varem, et auto tiirleb päikesesüsteemis miljoneid aastaid, siis nüüd ei pruugi see üldsegi nii olla, sest tõenäousus mõne kiviga kokku põrgata kasvas just palju suuremaks.

Siin on näide trajektoorist:

Muutus auto kursil on äratanud suurt huvi planetaarteadlastes, kes tahavad nüüd Muskilt rohkem vastuseid arvatava orbiidi kohta.

Kommentaarid (6)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles