Uus algus: Honori mobiilid võivad Eestisse tagasi tulla

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Honor 9 Lite
Honor 9 Lite Foto: tootja

Hiina mobiilitootja Huawei andis täna mõista, et tema Honori brändi kandvad mobiiltelefonid võivad Eesti müügilettidele tagasi jõuda.

Viimased Honori mobiilid olid Eestis viimati müügil möödunud aasta algul, mil Honor 8 odavtelefon oli veel Elisa müügiedetabeli TOP10-ski. Pärast seda jätkas Huawei Eestis omanimeliste mudelite müügiga.

Soomes on aga näiteks olnud just Honori brändi tooted olnud ülipopulaarsed ja nii on täpselt samu mobiile müüdud Eestis Huawei ja Soomes Honori nimega. Näiteks meie Huawei Mate 10 on Soomes nimega Honor 9i.

Täna edastas Huawei aga Eesti meediale teadaande pealkirjaga «HONOR`i UUS ALGUS KESK- JA IDA-EUROOPAS & PÕHJAMAADES».

Viidatud «uus algus» tähendab muu hulgas seda, et oma kohale Honori Kesk-ja Ida-Euroopa ning Põhjamaade regiooni juhina naaseb mees nimega Kim Jin. Sellel kohal oli ta varemgi, kuid tegutses vahepeal Rootsi üksuse juhina.

Kõik see viitab ilmselgelt asjaolule, et Honori brändile on siinmail plaanis taas hing sisse puhuda.

Ent suured plaanid on ka üleilmselt. «Meie eesmärk on aastaks 2020 jõuda viie esimese enimmüüdud nutitelefoni brändi hulka,» sõnas Honori globaalne juht George Zhao.

Kõige tõenäolisemalt saab esimeseks siin taas müügile tulevaks mudeliks Honor 9 Lite – keskklassi telefoni, millel 5,65-tolline ekraan, vana micro-USB laadija ja 13+2 megapiksline topelkkaamera. Vägagi sarnane telefonile Huawei P smart, mis samuti üsna pea müügile jõuab.

Just selle telefoni peatsest saabumisest Euroopa turule teatas Honor eile. Honori brändi marketingitegevust Baltimaades juhitakse Lätist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles