Fotod: selline on ilmavalgust näinud uus Mercedes Sprinter

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mercedes-Benz Sprinter
Mercedes-Benz Sprinter Foto: tootja

Mercedes-Benz esitles Duisburgis asuvas uues Mercedes-Benzi logistikakeskuses maailmale  oma kolmanda põlvkonna Sprinterit, mis esindustesse jõuab juunis.

Tootja ise peab Sprinteri kõige tähtsamaks uueks lahenduseks interneti püsiühendust, mida pakub  Mercedes PRO connect ühenduvusteenus koos samuti uute MBUX multimeediasüsteemidega. Mercedes PRO connect ühendab autopargi haldaja kõikide sõidukite ja nende juhtidega ning võimaldab nendega interaktiivselt suhelda, edastada tööülesandeid ja jälgida sõidukite infot nagu näiteks asukohta, kütuse kogust sõiduki paagis ja hooldusvajadust peaaegu reaalajas.

Mercedes-Benz Sprinter
Mercedes-Benz Sprinter Foto: tootja

Eestis on Mercedes PRO connect teenused saadaval alates 2019. aastast.

Sprinteri versioonide hulka kuuluvad muu hulgas kaubik, reisibuss, pikap ja madelauto, kolme tüüpi veoskeemid, erinevad siseruumi lahendused, eri pikkuse ja kõrgusega kere ning erinev kandevõime. Selle tulemusena ulatub Sprinteri erinevate versioonide hulk üle 1700.

Taga- ja nelikveo kõrval pakutakse uut Sprinterit ka esiveolisena. Ehituslike eripärade tõttu on esiveolise Sprinteri kandevõime siiski  50 kilo võrra kõrgem kui tagaveolisel Sprinteril. Esiveo jaoks on konstrueeritud ka kaks uut käigukasti. Mercedese teatel on üheksakäiguline traditsiooniline automaatkäigukast suurte kaubikute segmendis esimene omataoline.

Mercedes-Benz Sprinter
Mercedes-Benz Sprinter Foto: tootja

Maksimaalne maht on autol 17 m3 ja maksimaalne täismass 5,5 tonni.

Mis puutub turvalisusesse, siis on loodud näiteks lahendus tagurduskaamerale, mille pilt kuvatakse tahavaatepeeglile.

Uue Sprinteri hind algab 19 990 eurost (lisandub käibemaks). Osana Mercedes-Benzi tarbesõidukite elektrifitseerimise strateegiast jõuab 2019. aastal turule ka uus eSprinter.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles