iPhone 8 Plus – kui mitte lipulaev, siis vähemalt lennukikandja

Erki Oras
, Digitarga kaasautor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Apple

Eelmisel aastal muutis Apple endakehtestatud reegleid, tuues tavalise ja pluss-versioonis iPhone’ide kõrval välja veel eraldi juubeliversiooni iPhone X-i. Kui  eelnenud aastatel on just pluss-suuruses iPhone olnud Apple’i telefonide liidriks, siis sel aastal kuulus tippmudeli tiitel pigem iPhone X-ile, millest paraku pluss-mudelit välja ei lastud. Kuigi mina isiklikult oleks sellest vägagi huvitatud olnud ning kuuldavasti olevatki juba sel aastal oodata iPhone X-ist ka üle 6-tollise ekraaniga versiooni. Olgu tulevikuga kuidas on, aga vähemalt olevikus on iPhone X ära võtnud teenimatult palju iPhone 8 Plus’ile õigusega kuuluvast tähelepanust. Juubelimudeli edev välimus, OLED-ekraan ning Face ID näotuvastus on suutnud täielikult varjutada Apple’i iga-aastase meistritöö ehk siis tänavu iPhone 8 Plus’i, kirjutab Erki Oras tehnoloogiaportaalist Digitark.

VÄLIMUS

Siiani olen ma meheliku põlgusega suhtunud telefonivärvidesse, mis pole mustad või vähemalt kosmosehallid (space gray). Kuldne iPhone 8 Plus suutis mind veenda minu seisukoha lühinägelikuses. Ehkki telefoni alumiiniumservad olid tõepoolest meeldivalt mattkuldsed, siis telefoni klaasist tagakülg oli rohkem väärika elevandiluu tooni. Puhas silmailu ütlen ma teile. Stiilne, väljapeetud ja maitsekas nagu Apple’ile kombeks. Mitte mingi bling, vaid pigem ajatu klassika.

Nn kuldne tagakülg on minu silmis ka ainus, mis õigustab klaasi kasutamist alumiiniumi asemel. Kahtlustan, et üleni kuldne metallist tagakülg oleks isegi Apple’i puhul mõjunud kerge maitsevääratusena, mida oleks ehk suudetud hinnata vaid Araabiamaades või endise Bütsantsi mõjusfääris. Ilu aga nõuab teatavasti ohvreid ning kui põrandale pillamise tuleb metallist tagaküljele vaid mõlk või kriips, siis klaasi kohtumisel kiviga võivad olla vägagi kurvad tagajärjed. Ma küll ei tea, palju maksab iPhone 8 Plus’i tagakülje väljavahetamine, kuid iPhone X-i samasugune klaasist tagakülg maksab üle 500 euro, mis muudab selle pea topelt kallimaks kui ekraani. Ma ei tea ka, mis kosmosematerjale Apple kasutab, kuid kui ma peaksin endale soetama iPhone 8 Plus’i, siis varustaksin selle päris kindlasti mingit sorti ümbrisega, et suuremat kukkumiskahju ära hoida. Igasugune ümbris aga nullib st varjab täiega ära Apple’i tootedisaini. Nokk kinni, saba lahti situatsioon. Kui aga on tegu kasutajaga, kes telefoni kunagi maha ei pilla, siis on kuldne iPhone 8 Plus vaieldamatult edvistamisobjekt. Isegi meesterahvale. Hea võimalus on muidugi ka oma hinnaline seade kindlustada.

KASUTAMINE

iPhone 8 Plus on seitsmes iPhone, mida ma kasutanud olen ning oma kogemusele toetudes võin väita, et kui oled kasutanud ühte iPhone’i, siis oled kasutanud neid kõiki. See tähendab, et kasutuskogemus püsib ajas suhteliselt sarnasena. It just works, nagu ütles kadunud Steve Jobs. Ning nagu tippmudelile kohane, töötab iPhone 8 Plus kiiresti ja sujuvalt. Täpselt nagu ette nähtud. Eriti väike on vahe iPhone 7 Plus’iga, mis oli veel hiljuti minu põhitelefon. Vahe viimasega oli peaaegu märkamatu, varasemate mudelitega aga on kiirusevahe juba märgatav. Eriti hästi tuleb see esile näiteks Touch ID sõrmejäljetuvastust kasutades. Vahe võib olla küll sekundi murdosa, kuid ometi on see tunnetatav.

iPhone’ide disaini puhul olen täheldanud ühte kummalist asja. Ehkki trend, et telefonid muutuvad ühe õhemaks (ja suuremaks) pole omane vaid Apple’i toodangule, siis on iPhone siiski kuidagi kindlam käes hoida, kui nii mõnegi teise tootja tippmudeleid. Ehkki see tunne võib olla muidugi täiesti subjektiivne, kuid minu kasutuskogemusele avaldas see vaieldamatult mõju.

Loe edasi Digitargast. 

Digitark.ee/SAADE räägib tehnoloogiast ja inimestest selle taga – vaata ja mõtle kaasa!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles