EAS sai e-Eesti esitluskeskuse jaoks uued ruumid tasuta rendile

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EAS, Tallinn, 30.01.2017
Taimed EASi kontoris.
FOTO: MIHKEL MARIPUU/POSTIMEES
EAS, Tallinn, 30.01.2017 Taimed EASi kontoris. FOTO: MIHKEL MARIPUU/POSTIMEES Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus otsustas ära kolida e-Eesti esitluskeskuse ning sai selleks kinnisvaraarendajalt Mainor Ülemiste aastateks suured pinnad tasuta kasutada.

Uuendatud, senisest kaks korda suurem ja kaasaegsem keskus on plaanis avada selle aasta lõpus Ülemiste City linnakus Öpiku majas, mis asub 400 meetri kaugusel keskuse praegusest asukohast.

Keskuse tulevase asukoha leping Mainor Ülemistega sõlmiti viieks aastaks 0-rendi tingimusel – ehk siis, 500-ruutmeetrise pinna eest tuleb selle aja jooksul tasuda vaid kommunaalmakseid.

Seoses kolimisega uuendatakse loomulikult ka keskuse sisulist kontseptsiooni ning välimust. Eesmärk ikka sama: näidata Eesti e-lahendusi.

Senist keskust külastas 2017. aastal 680 delegatsiooni, külastajate arv oli üle 10 000.

Aga miks just Ülemistel ja kas ruumide leidmiseks korraldati hange?

«Keskuse külalised on saabunud 130 erinevast riigist üldjuhul lennukiga ning nende visiitide programmidel on tihe ajakava. Seetõttu loob asukoht Ülemiste City linnakus, Tallinna lennujaama, peamiste magistraalide ja trammiliini otseses läheduses eelise nii külaliste programmi kui ka sobiliku ning loogilise marsruudi kokkupanekul,» selgitas esitluskeskuse juht Anna Piperal.

«Suur lisandväärtus on võimalus kasutada eelisjärjekorras Öpiku maja mitmeid üldkasutatavaid ruume, sealhulgas vastuvõtuala, garderoobi ning linnaku suurimat konverentsikeskuse saali,» jätkas ta kiidusõnadega.

Mainor Ülemiste juhatuse esimehe Margus Nõlvaku sõnul  pakkus ettevõte uuenevale e-Eesti esitluskeskusele ruume renditasu võtmata.

“Tegu on kogu linnaku hüvanguks tehtud teadliku otsusega, et meie IKT sektorist olevate rentnikele nii lisaväärtuseks kui reaalse müügi edendamiseks tekiks nende tegevuspaiga vahetus läheduses olev ekspositsiooni- ja esitlusala,” selgitas ta. “Kuna Ülemiste linnakus on palju ka teenusettevõtteid, siis võõrustame samamoodi nullrendiga oma pindadel kogu sektori heaks töötavat Teenusmajanduse Koda.”

Ülemistes asub ka senine keskus aadressil Lõõtsa 2A.

Detsembris teatas EAS, et sõlmis Mainoriga ka ühiste kavatsuste memorandumi, mille kohaselt alustatakse koostööd ka Eestisse saabuvatele välisspetsialistidele suunatud teenuskeskuse loomiseks Ülemiste City linnakusse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles