Oluline uuendus Uberilt: ka eestlased näevad tänasest sõidu hinda enne tellimist

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Uber

Eesti jõudis tänasest nende riikide sekka, kus Uberi äpp klientidele sõidu täpset hinda juba enne auto tellimist.

Hind arvutamisel võetakse arvesse tõenäolist kuluvat aega ning distantsi, lisaks ka kohalikku liiklust ning seda, kui palju teisi Uberi kliente ja juhte on lähedal sõidu tellimise hetkel. Kui hinnad tõusevad suurenenud nõudluse pärast, kuvatakse hinnakordaja asemel kliendile täpne sõidu maksumus. Sedasi pole kliendi jaoks ootamatusi ega üllatusi.

Uber Baltikumi tegevjuhi Enn Metsari sõnul on sõidu täpse hinna teadmine enne auto tellimist miski, mida kliendid kõrgelt hindavad.

«See on ka põhjus, miks me oleme lisanud uuenduse, mis näitab sõidu täpset hinda juba enne tellimist. Seni on sajad tuhanded Uberi kliendid üle maailma kindlat hinda näinud enne sõidu alustamist, tänasest saavad sellest kasu ka eestlased,» märkis ta.

Me ei kujutaks ette, et ostaksime lennupileti, teadmata seejuures pileti lõplikku hinda enne lennu lõppu. Või hotellitoa broneerimist veebis, kus meile teatatakse, et tegelik hind kujuneb 30 protsenti kõrgemaks. Selline olukord kõlab imelikult, kuid väga populaarsete kokkuleppevedude juures tuleb selliseid olukordi aeg-ajalt ette.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles