Häkkerid ründasid Tesla arvutisüsteeme

Rait Piir
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tesla.
Tesla. Foto: Hannah McKay/REUTERS

Küberturbe firma RedLock raporti järgi õnnestus häkkeritel saada möödunud kuul sisse Tesla pilvesüsteemidesse, kus nad hakkasid kaevandama krüptoraha.

Kurjategijad pääsesid süsteemi läbi aplikatsioone haldava Kubernetse vabavara konsooli, mis oli kaitsmata. Konsoolil olid ligupääsuload Tesla poolt kasutavale Amazon Web Service pilveteenusele, milles häkkerid hakkasid salaja jooksutama krüptoraha kaevandavat Stratum protokolli.

Kui kaua krüptoraha kaevandati või kui palju raha selle käigus teeniti, pole hetkel teada. Samuti pole teada, millist krüptovaluutat kaevandati.

Tesla enda sõnul ei pääsenud häkkerid õnneks ligi klientide andmetele, sest konsoolilt oli võimalik saada ainult andmeid katsetamiseks mõeldud autodest. Tesla likvideeris probleemi kohe peale sellest teada saamist.

RedLocki hinnangul oli häkkerite näol tegu tõeliste professionaalidega, sest nende operatsioon oli väga hästi maskeeritud ja protsessorite kasutus oli suhteliselt madal, et mitte äratada tähelepanu.

Illegaalsest krüptoraha kaevandamisest on saanud tõeline ülemaailmne nuhtlus ning paljude suurettevõtete süsteemid on juba selle ohvriks langenud. Samuti arvatakse, et tuhanded veebilehed üle kogu maailma kaevandavad enda omanike teadmata krüptoraha, nende hulgas mitmete valitsuste veebilehed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles