Kas Huawei P20 saab kolm kaamerat

, Digitarga kaasautor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Google

Oli aeg, mil Huawei oli kõigest üks paljudest Hiina telefonitootjatest, keda tunti (kui üldse) ainult odavate plastmassist nutitelefonide poolest. Need ajad on ammu möödas ning juba mõne nädala pärast võime oodata ettevõtte uusimaid P-seeria telefone, mis Samsungi, Apple’i ja teiste suurtootjatega armutusse konkurentsiheitlusse astuvad, kirjutab Taavi Õmblus tehnoloogiaportaalist Digitark.

Minu hinnangul alates 2013. aastast, mudeliga Huawei Ascend P6, tootedisaini ja kvaliteedi poolest reele saanud Huawei on aasta-aastalt turule paisanud järjest paremaid ja kvaliteetsemaid tooteid. Seetõttu ei ole ka ime, et näiteks 2017. aasta oktoobrikuu müüduim telefon Telias oli just Huawei P10 Lite.

MITTE P11, VAID P20

Enamus telefonitootjatest kasutab uute mudelite nimetamisel mingisugust kindlat numbriloogikat. Apple annab telefonile tavaliselt uue numbrilise väärtuse iga kahe aasta tagant, kasutades vahepealsel aastal lisandit “S” (iPhone 4 – iPhone 4S; iPhone 5 – iPhone 5S jne), Sony andis vahepeal igal aastal oma tipp- ehk Z-mudelile uue järjekorranumbri (Z1, Z2, Z3 jne) ja nii ka Huawei, kes on alates 2013. aastast oma tippklassi telefone nimetanud vastavalt P6, P7, P8 jne. Kõik eelnev loob loogilise ootuse, et sel kevadel maailmale näidatav telefon saab nimeks P11 (kuna eelmine oli Huawei P10), kuid internetis liikvel olevad jutud väidavad, et märtsi algul lansseeritavate telefonide järjekorranumbriks saab hoopis 20.  Võttes arvesse varasemaid aastaid, näeme koos põhimudeliga Huawei P20, ilmselt ka väiksemat P20 Lite-i ning suuremat P20 Plus-i. Õnneks ei ole tarvis enam kaua kannatada ning tõde selgub juba üsna pea.

KOLM KAAMERAT

Kaamerat, täpsemalt selle pildistamise kvaliteeti, tähtsustatakse telefonides jätkuvalt järjest enam ning seetõttu on paljud tootjad ka oma ressursse suunanud just kaameratehnoloogia arendamisse. Nii ei ole näiteks kaks kaamerat telefoni tagaküljel enam teab, mis imetegu ja ühe kaameraga lipulaevu jääb aina vähemaks. Seda huvitavam on Huawei hiljuti välja saadetud kutse 27. märtsil aset leidvale pressiüritusele, mis küll ei ütle otsesõnu, et ilmavalgust näeb uus kolme kaameraga telefon, kuid kutsel olevad kolm salapärast sõõri, lekkinud dokumendid ning varasemalt samasse aega langenud telefonide launch’id on kõmuveskid siiski täispööretel käima lükanud. Lekkinud fotode põhjal võib eeldada, et kolm kaamerat saab ainult põhimudel P20 ja ilmselt ka P20 Plus. P20 Lite kui seeria soodsam telefon saab tõenäoliselt “kõigest” kaks kaamerat.

Loe lisaks Digitargast. 

Digitark.ee/SAADE räägib tehnoloogiast ja inimestest selle taga – vaata ja mõtle kaasa!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles